«Λεφτά δεν… υπάρχουν»

Την αδυναμία του να συνεχίσει στο τιμόνι της ΠΑΕ Ηρακλής, καθώς λεφτά δεν…υπάρχουν πλέον, εξέφρασε ο μεγαλομέτοχος των “κυανολεύκων”, Θεόδωρος Παπαδόπουλος προβάλλοντας ως μόνη διέξοδο την παρουσία του Γιώργου Γαλανού για το μέλλον.

“Θέλω να κάνω μια μικρή εξιστόρηση όταν πριν από τρία χρόνια ανέλαβα την αναγέννηση του Ηρακλή. Δεν ήταν εύκολο. Ήταν μια ομάδα που κάποιοι την οδήγησαν στη Δ’ Εθνική. Δεν ζήτησα κανένα αντάλλαγμα όταν εκείνη την εποχή, οι περισσότεροι αδιαφορούσαν. Έβαλα την ψυχή μου σ’ αυτή την ομάδα. Τα πάντα. Δέχτηκα τα πάντα, όπως δέχτηκα και όποιον μου πρότεινε η οικογένεια του Ηρακλή, για συνεργάτες. Αγωνίστηκα και σίγουρα έκανα λάθη. Λάθη που αναγνώρισα. Δεν μπορώ όμως άλλο. Δεν έχω τις δυνατότητες. Ο Ηρακλής βρίσκεται σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές και χρειάζεται χρήματα που δεν υπάρχουν” τόνισε χαρακτηριστικά  στον Arena FM και πρόσθεσε:

“Χρειάζεται να αναδειχθεί ένας νέος άνθρωπος που θα αναλάβει ηγετικό ρόλο. Πρόσφατα, υπήρξε μια προσπάθεια της “Ημίθεος Συμμετοχική” η οποία όμως έδειξε, ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Τους ευχαριστώ όλους, αλλά δεν φτάνει. Βρέθηκε ένας άνθρωπος που μιλώντας μαζί του, θέλησε να το κυνηγήσει, αλλά δυστυχώς και εδώ, εισέπραξα αντιδράσεις τις οποίες δεν μπορώ να κατανοήσω. Εννοώ φυσικά τον κ. Γαλανό. Εγώ σας ξαναλέω και το ομολογώ ότι αδυνατώ να αντεπεξέλθω. Απέχω εδώ και καιρό όπως μου έχει ζητηθεί και προσφέρω την όποια βοήθεια όταν με καλούν. Ο σύλλογος όμως, χρειάζεται οικονομική ρευστότητα. Γιατί λοιπόν όλοι μαζί, δεν στηρίζουν την διάθεση ενός ανθρώπου; Τι συμβαίνει και τι κρύβεται από πίσω; Υπάρχει μια τελευταία ελπίδα και όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες. H λύση υπάρχει και χωρίς τον Παπαδόπουλο. Καλώ λοιπόν τους πάντες, να βοηθήσουν να στηρίξουν γιατί πάνω από όλα και από όλους, υπάρχει ο Ηρακλής”

Σε ερώτηση για το αν ο ίδιος είναι “μικρός” παραγοντικά για τον Ηρακλή επεσήμανε: “Έχω ακούσει τόσα πολλά. Γενικά, δεν βγαίνω στα ραδιόφωνα. Δεν μιλάω, δεν είμαι δημοσιογραφικός, αλλά έμαθα να λέω πάντα την αλήθεια. Το αν είμαι “μικρός” ή όχι θα το κρίνει ο κόσμος, αλλά καλό είναι να αξιολογήσει και όλα όσα συνέβησαν. Εγώ τον Ηρακλή, τον πήρα από την Δ’ Εθνική, εκεί που τον έστειλαν κάποιοι Ηρακλειδείς. Είμαι πράγματι “μικρός” μπροστά στο μεγαλείο αυτής της ομάδας, αλλά και λάθη έκανα και θα κάνω, γιατί λάθη δεν κάνουν, μόνο αυτοί που δεν δουλεύουν”.

Για το ενδιαφέρον που εκφράστηκε από εταιρία Ιρανικών συμφερόντων είπε: “Αυτό που ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή τον λαό, είναι το τι γίνεται αύριο, το σήμερα. Το θέμα είναι οικονομικό. Αυτό που έγινε με τους Ιρανούς, εξακολουθεί να υπάρχει ακόμη, όπως και η επικοινωνία που είναι αρκετά συχνή, αλλά πάντα μου προτείνουν υπομονή”.

Σχετικά με το αν η ομάδα μπορεί να ανταποκριθεί αγωνιστικά τόνισε: “Όπως γνωρίζετε, έχουμε χτίσει μια ομάδα με το καλύτερο μπάτζετ. Πλέον πρωταγωνιστές είναι οι προπονητές, οι τεχνικοί διευθυντές και οι ποδοσφαιριστές. Έχουμε ένα υψηλότατο μπάτζετ, με μεγάλη εμπειρία και αλοίμονο τώρα που πρέπει να αποδείξουν οι παίκτες την αξία τους, να μην την αποδείξουν. Εγώ τους πιστεύω. Είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην κατηγορία. Είμαι βέβαιος ότι αν πιάσουν το 80% των ικανοτήτων τους θα ανέβουν στην Α’ Εθνική. Δεν πρέπει να μην υπάρξει παιχνίδι που να μην κερδίσει ο Ηρακλής, γιατί η ιστορία του δεν συγκρίνεται με καμιά άλλη ομάδα”.

Για την παράγοντα διαιτησία στα πλέι-οφ επεσήμανε: “Πρόσφατα υπήρξε μια γενική συνέλευση στην Αθήνα και εκτός από την κλήρωση, τέθηκαν και θέματα διαιτησίας. Αυτό που καταλήξαμε είναι ότι με την σύμφωνη γνώμη όλων των ομάδων, θα μπορούσε να οριστούν διαιτητές είτε Σούπερλιγκας είτε Β’ Εθνικής. Δεν έχω κάτι που να μου δείχνει πάντως, ότι θα υπάρξουν δυσκολίες. Αλοίμονο αν δεν πετύχουμε και φέτος τον στόχο της ανόδου”.

Σ’ ότι αφορά το ενδιαφέρον από την πλευρά του Γιώργου Γαλανού υπογράμμισε:  “Τον κ. Γαλανό δεν τον γνώριζα. Τον έμαθα, πριν δύο εβδομάδες. Είναι σύμφωνος να αναλάβει, τον βλέπω πολύ ζεστό, έχει την θέληση και τα οικονομικά εχέγγυα και με έπεισε πάρα πολύ. Υπήρξαν κι άλλες συναντήσεις με ενδιαφερόμενους, αλλά δεν με γέμισαν και το πήγαμε προς τα πίσω. Είχε γίνει όμως μια γενική συνέλευση και υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις. Εγώ γι’ αυτό βγαίνω να μιλήσω σήμερα, επειδή είναι η τελευταία ευκαιρία, όσοι δεν θέλουν αυτή τη λύση, ας έρθουν να αναλάβουν”.

Τέλος το μήνυμα που θέλησε να στείλει, εν’ όψει πλεί-οφ ήταν: “Συσπείρωση και παρουσία του κόσμου. Όλες οι δυνάμεις μαζί. Να δείξουμε ότι είμαστε ενωμένοι και αν θέλουν χωρίς τον Παπαδόπουλο. Εύχομαι μέσα την ψυχή μου, να πετύχουμε. Αν ανέβουμε λύνουμε τα προβλήματα. Τα έσοδα στην Φούτμπολ Λιγκ είναι μηδαμινά σε σχέση με την Σούπερλιγκα. Άνετα λύνονται όλα τα προβλήματα”.

Λίγα λεπτά αργότερα, παρέμβαση στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, έκανε και ο Γιώργος Γαλανός, ο οποίος επανέλαβε την πρόθεσή του να αναλάβει, αρκεί να υπάρξει συσπείρωση από όλο τον κόσμο του Ηρακλή.

“Γνωρίζω ότι δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα στον Ηρακλή, αλλά στη συνέλευση δεν έγινε αυτό που ζήτησα και εγώ δεν θέλω να διχάσω τον κόσμο του Ηρακλή. Αν δεν έχω 100% αποδοχή, δεν θα μπω. Είναι καθαρά επιλογή του κόσμου. Εγώ ούτε τον Παπαδόπουλο θέλω δίπλα μου, ούτε κανέναν. Θα κάνω αυτό που μπορώ και είναι τιμή μου να ανεβάσω τον Ηρακλή”.