«Ο κόσμος να δώσει δύναμη»

Στην σημερινή (9/4) πρεμιέρα του Ηρακλή, κόντρα στον Φωστήρα, αλλά και για όλα όσα ο ίδιος έζησε από την θητεία του στην ομάδα, αναφέρθηκε ο Ζοέλ Επαλέ. Ο Καμερουνέζος, τόνισε ότι ο Ηρακλής μπορεί να καταφέρει, να φρτάσει στην άνοδο, ενώ θυμήθηκε κι ένα από τα συνθήματα που βγήκε από την εξέδρα για τον ίδιο.

”Κάνανε πολλά για να φτάσει μέχρι εκεί η ομάδα. Δεν ήταν εύκολο με όλα τα προβλήματα που υπήρχαν. Τώρα που είναι κοντά για την άνοδο, υπάρχει αυτό το παιχνίδι που είναι δύσκολο. Χρειάζεται πάρα πολύ ο κόσμος για να δώσει την δύναμη που χρειάζεται για να κερδηθεί αυτό το παιχνίδι. Πρέπει να είναι όλοι ένα για να τα δώσουν όλα για να κερδίσουν. Πρέπει να έχουν κουράγιο, να τa δώσουν όλα και να είναι στο τέλος χαρούμενοι”, τόνισε αρχικά στον Arena FM και πρόσθεσε: “Το μόνο που θα μπορούσα να κάνω σήμερα, θα ήταν να δώσω φωνή”.

Σε ερώτηση για το αν θυμάται κάποια συνθήματα των οπαδών του Ηρακλή, από το διάστημα που έπαιζε ο ίδιος ποδόσφαιρο είπε:

“Δεν θυμάμαι συνθήματα για την ομάδα αλλά για εμένα. “Επαλέ επαλέ να ‘χαμε έναν ναργιλέ και κάτι τέτοια. Όταν είμαι μέσα στο γήπεδο είμαι συγκεντρωμένος και δεν ακούω καλά. Το μόνο που βλέπω μπροστά μου είναι η ομάδα και ο στόχος. Ξέρω πως πίσω μας έχουμε φιλάθλους που φωνάζουν και αυτό μου έδινε δύναμη”.

Για τα παιχνίδια του Ηρακλή που θυμάται ο ίδιος σχολίασε:

“Υπάρχουν πολλά παιχνίδια που θυμάμαι. Με ΟΦΗ είχα βάλει γκολ με ψαλιδάκι εξίσου  σημαντικό με τον Ολυμπιακό ήταν αυτό που έβαλα μπροστά στον Γιάγια Τουρέ. Αυτά είναι τα γκολ που θυμάμαι, όπως  επίσης και τη νίκη με 4-0 επί της ΑΕΚ, όταν  κάναμε τον κόσμο χαρούμενο”.

Τέλος σχετικά με τις φιλανθρωπικές κινήσεις που αναπτύσσει στην πατρίδα του είπε:

“Είναι τέσσερα χρόνια που το κάνω. Κάθε χρόνο μαζεύουμε τα λεφτά για τα παιδιά στο Καμερούν. Στο χωρίο μας έχουμε πρόβλημα επειδή τα παιδιά δεν πάνε σχολείο. Δεν έχουν λεφτά για να αγοράσουνε τα βασικά. Εμείς εδώ μαζί με κάποιους φίλους κάνουμε κάποιες εκδηλώσεις για να μαζέψουμε χρήματα και να στείλουμε στα χωριά που ξέρουμε πως έχουν ανάγκη. Αν έχουν πρόβλημα τα σχολεία αγοράζουμε είδη πρώτης ανάγκης και κάνουμε ότι μπορούμε. Ο Φουτσίνι δεν θα συμμετέχει. Δεν έχω επαφή μαζί του και μακάρι να κάνουμε τέτοια πράγματα μαζί. Εγώ τώρα βρίσκομαι στο Παρίσι”.