Η… Ιθάκη της Πολωνίας

Στον Aρη δεν έπιασε. Για την ακρίβεια, οπουδήποτε έπαιξε μετά τον Ηρακλή, δεν πέτυχε κάτι ιδιαίτερο. Θέλετε οι συνθήκες, θέλετε οι επιλογές του. Όπου και να οφείλεται ο Γιάννης Παπαδόπουλος δεν είχε την εξέλιξη που περίμεναν πολλοί. Ωστόσο στην Κρακοβία φαίνεται πως έχει βρει την Ιθάκη του, αφού πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις, ενώ ήδη οι επιδόσεις του έχουν γίνει αντικείμενο σχολιασμού στον πολωνικό Τύπο.

Καταρχήν σε ένα από τα πολλά δημοσιεύματα που υπάρχουν γίνεται αναφορά σε ένα… ρεκόρ του. Στον Ηρακλή, σε 25 ματς πέτυχε ένα γκολ, στον Ολυμπιακό σε 37 ματς σημείωσε επίσης ένα, στην Ντιναμό Δρέσδης δεν πέτυχε κανένα σε 37 συμμετοχές, όπως και στον Άρη σε 16 ματς. Αντίθετα, στην Κρακόβια έχει καλύτερα στατιστικά, αφού ήδη έχει βάλει δύο γκολ σε τέσσερα παιχνίδια.

Επίσης, υπάρχουν και δηλώσεις του Παπαδόπουλου για το… περιβάλλον που συνάντησε στην Πολωνία: «Αισθάνομαι όμορφα εδώ. Με υποδέχθηκαν πολύ ζεστά τόσο οι συμπαίκτες μου όσο και ο κόσμος. Στην Ελλάδα οι ομάδες δεν είναι τόσο οργανωμένες. Η κρίση χτύπησε και το ποδόσφαιρο. Σήμερα μόνο 3-4 ομάδες πληρώνουν στην ώρα τους. Άλλες διαφορές; Οι οπαδοί γίνονται βίαιοι. Όταν σε παιχνίδι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός προσπάθησα να εκτελέσω ένα κόρνερ, στα πόδια μου προσγειώθηκαν ό,τι μπορείτε να φανταστείτε».

Στο σχετικό άρθρο ο Παπαδόπουλος μιλάει και για το ίνδαλμά του, τον πατέρα του και γενικά όπως μπορείτε να αντιληφθείτε, στην Πολωνία μάλλον κάνει μία νέα αρχή. Ίσως επειδή δεν υπάρχει η… πίεση του κόσμου που επικαλέστηκε ο ίδιος αποχωρώντας τον Χειμώνα από τον Άρη.