«Μην αφήσετε ποτέ τον Άρη»

Την Κυριακή, αν αγωνιστεί, θα είναι η τελευταία εμφάνισή του με την φανέλα του Άρη. Ο λόγος για τον Βασίλη Καραγκούνη, ο οποίος μόλις ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις του με τους κίτρινους θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό, όπου και ανήκει. Μπορεί να ήρθε στον Άρη μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο,  ωστόσο στις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της NOVA, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την εμπειρία του στην Θεσσαλονίκη.

Βασίλη, η χρονιά για τον Άρη τελειώνει με πολύ άσχημο τρόπο. Φανταζόσουν ερχόμενος από τον Ολυμπιακό αυτό το τέλος;

« Σε καμιά περίπτωση δεν το περίμενα, πρώτα απ΄ όλα εξαιτίας του μεγέθους και της εμβέλειας που έχει αυτή η ομάδα. Όμως στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Ηταν μια κακή παρένθεση, θεωρώ για όλους τους ανθρώπους του Άρη και για όλη την οικογένεια του Αρη. Εύχομαι όλο αυτό να περάσει πολύ γρήγορα και να επανέλθει η ευτυχία που υπήρχε παλαιότερα».

Αντιλαμβάνεσαι την πίκρα των οπαδών του Άρη απ΄ αυτή την κατάληξη;

« Οι φίλοι του Άρη μόνο πικρία μπορούν να έχουν αυτή τη στιγμή και τους καταλαβαίνω απόλυτα. Δεν αρμόζει στην ομάδα η κατάσταση που ζει αυτή τη στιγμή».

Παρ΄ ότι δεν ανήκεις στον Άρη, η Κυριακή που έρχεται, είναι η πιο δυσάρεστη της καριέρας σου;

« Όντως, είναι η πιο δυσάρεστη της καριέρας μου, από τη στιγμή που η ομάδα πέφτει. Είναι η πιο δυσάρεστη, όμως θα κάνουμε τη πάντα σ΄ αυτό το ματς, να δώσουμε τα πάντα, για να τιμήσουμε τη φανέλα που φοράμε».

Είστε, λοιπόν, υποχρεωμένοι να κάνετε μια τελευταία προσπάθεια, να δώσετε ένα τελευταίο ματς, κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα.

« Σίγουρα, από βαθμολογικής άποψης, δεν έχει κανένα ενδιαφέρον, αλλά θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να βγάλουμε την ψυχή μας για την πολύ βαριά φανέλα που φοράμε».

Τώρα που θα κατέβεις στον Πειραιά και σε ρωτήσει κάποιος: Βασίλη, τι έφταιξε στον Άρη; Τι θα του απαντούσες;

« Σίγουρα, δεν είμαι εγώ αυτός που μπορεί να πει ότι φταίει κάτι. Δεδομένης της κατάστασης, όλοι φταίμε, άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο και δεν νομίζω ότι πρέπει να ρίξουμε τις ευθύνες κάπου. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με όσο το δυνατόν πιο καθαρή σκέψη για να επανέλθει η τάξη στον Άρη».

Θέλεις να κάνεις μια ευχή για την επόμενη μέρα;

«Εύχομαι σε όλη την οικογένεια του Άρη, επειδή την έζησα από μέσα, να μην πάψουν ποτέ να πιστεύουν στην ομάδα. Να μην την αφήσουν ποτέ, γιατί αυτή η ομάδα δεν θα χαθεί ποτέ και θα είναι πάντα στα μεγάλα σαλόνια και στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Εσύ δέθηκες με τον Άρη;

« Εγώ δέθηκα με όλα τα παιδιά και όλη την οικογένεια του Άρη γενικότερα. Μου αφήνει στενοχώρια το γεγονός ότι δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε την ομάδα, αλλά έχω ωραία συναισθήματα και ωραίες αναμνήσεις, αν εξαιρέσω τον υποβιβασμό. Ο καθένας θα ονειρευόταν να ήταν εδώ».

Θα επέστρεφες στον Άρη για να βοηθήσεις να επανέλθει;

« Είναι κάτι το οποίο μόνο ο Θεός ξέρει!».