Έξι εκατομμύρια λόγοι, να μη θέλει Τσέλσι!

Αύριο στη 1 το μεσημέρι γίνεται στη Νιόν της Ελβετίας η κλήρωση των ημιτελικών του Τσάμπιονς (αλλά και του Γιουρόπα) Λιγκ και οι ομάδες περιμένουν με αγωνία να μάθουν τον αντίπαλό τους στον δρόμο για τον τελικό της Λισαβόνας.

Ρεάλ, Ατλέτικο, Τσέλσι και Μπάγερν θα μπουν στο… μπολ, από το οποίο θα προκύψουν τα δύο ζευγάρια και ένα είναι βέβαιο. Στην Ατλέτικο Μαδρίτης θα προτιμούσαν τη Ρεάλ ή την Μπάγερν από την θεωρητικά πιο «βατή» Τσέλσι.

Γιατί; Γιατί αν κληθούν να παίξουν με την Τσέλσι θα πρέπει να πληρώσουν 6 εκατομμύρια ευρώ στην ομάδα του Μουρίνιο, να παίξουν με όλους τους βασικούς της!

Όπως είναι γνωστό, ο βασικός τερματοφύλακας της Ατλέτικο, ο Βέλγος Τιμπό Κουρτουά, είναι δανεικός από την Τσέλσι μέχρι το τέλος της σεζόν και στο συμβόλαιο του δανεισμού του αναφέρεται ότι η Ατλέτικο δεν μπορεί να τον χρησιμοποιήσει εναντίον της Τσέλσι αν παίξουν μαζί στην Ευρώπη!

Ένα παραθυράκι, όμως, υπάρχει, καθώς ένας όρος του δανεισμού αναφέρει ότι αν η Ατλέτικο τον χρησιμοποιήσει, παρά την απαγόρευση, θα πρέπει να καταβάλει 3 εκατομμύρια ευρώ για κάθε παιχνίδι στην Τσέλσι!

Το πρόβλημα για την Ατλέτικο είναι πως ο δεύτερος τερματοφύλακάς της είναι ο 34χρονος Ντανιέλ Αρανθούμπια, ο οποίος φυσικά δεν έχει τη φόρμα και την κλάση του 22χρονου Βέλγου και φέτος έχει παίξει ένα παιχνίδι πρωταθλήματος, με την Αλμερία, στο οποίο αποβλήθηκε στο 84’, στο αδιάφορο παιχνίδι των ομίλων με την Πόρτο και δύο παιχνίδια κυπέλλου.

Αν η κλήρωση φέρει την Τσέλσι αντίπαλο της Ατλέτικο, οι Ισπανοί πρέπει να διαλέξουν. Πληρώνουν ή παίζουν με τον Αρανθούμπια;

Αν πληρώσουν, η Τσέλσι θα έχει βγάλει ουσιαστικά τα έξοδα για να αγοράσει τον Κουρτουά.

Η ομάδα του Λονδίνου αγόρασε τον Βέλγο τερματοφύλακα το καλοκαίρι του 2011 με 9.000.000 ευρώ από την Γκενκ και την επόμενη μέρα τον έδωσε δανεικό στην Ατλέτικο για τρία χρόνια, με ενοίκιο 1.200.000 ευρώ!