Νέα Τούμπα 40.000 θέσεων (vds)

Στα πλάνα του Ιβάν Σαββίδη είναι η επέκταση των θέσεων της Τούμπας από 28.703 που είναι σήμερα σε 40.000 θέσεις. Και το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε και αφορά στις ρυθμίσεις Πολεοδομικής Νομοθεσίας ανοίγει τον δρόμο για την ανακατασκευή μιας Τούμπας 40.000 θέσεων.

Στην ουσία, όπως αναφέρει στην σημερινή της έκδοση η εφημερίδα Goalnews, το νομοσχέδιο αυτό επιτρέπει στον Ιβάν Σαββίδη να προχωρήσει στην υλοποίηση του πλάνου που είχε προαναγγείλει τον περασμένο Σεπτέμβριο για την ανακατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟΚ με την επένδυση 40.000.000 ευρώ.

Ο μεγαλομέτοχος του «δικεφάλου» στο επιχειρηματικό φόρουμ που είχε διοργανώσει πριν από το παιχνίδι με τη Σαχτάρ Καραγκάντι είχε μιλήσει για την ανακατασκευή της Τούμπας με την επέκταση της χωρητικότητας της στις 35.000 θέσεις και το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε επιτρέπει αύξηση 40% στη χωρητικότητα των υπαρχόντων σταδίων, που για το γήπεδο του ΠΑΟΚ σημαίνει λίγο παραπάνω από 40.000 θέσεις. Το σχέδιο του Ιβάν Σαββίδη προβλέπει και το νέο νομοσχέδιο επιτρέπει την κατασκευή σκέπαστρου σε όλες τις κερκίδες του γηπέδου της Τούμπας, που αν προχωρήσει η ανακατασκευή της θα είναι πιο κοντά στον αγωνιστικό χώρο. Στο εν λόγω σκέπαστρο μάλιστα προβλέπεται η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών προκειμένου να υπάρχει και εξοικονόμηση ενέργειας. Επίσης, σύμφωνα με όσα είχαν παρουσιαστεί από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, στο εξωτερικό του γηπέδου θα τοποθετηθεί μεταλλικό κέλυφος.

Και δεν είναι μόνον οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις που επιτρέπουν στον Ιβάν Σαββίδη να προχωρήσει τα σχέδιά του για μια νέα Τούμπα. Σημαντική είναι και η παράγραφος που επιτρέπει χώρους για εμπορική χρήση, που δεν μπορούν πάντως να ξεπερνούν το 15% του συνολικού δομήματος, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα μιας τέτοιας επένδυσης, χώροι που μπορεί να είναι καταστήματα, εστιατόρια ή ακόμη και κινηματογραφικές αίθουσες.

Στο ίδιο νομοσχέδιο υπάρχουν και ρυθμίσεις που επιτρέπουν στον ΠΑΟΚ να βελτιώσει ακόμη και τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν ως έδρα οι ομάδες των τμημάτων υποδομής.