By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: «Ο Ιβάν δημιουργεί ελληνορωσικό κόμμα»
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Featured

«Ο Ιβάν δημιουργεί ελληνορωσικό κόμμα»

Τhessports
Last updated: 04/11/2016 18:27
Τhessports
Share
SHARE

Το γερμανικό περιοδικό Stern αναφέρεται σε επιφανείς φιλορώσους επιχειρηματίες και πολιτικούς που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με αφορμή την επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα. Όπως τονίζει η ελληνική υπηρεσία της DW, το περιοδικό φιλοξενεί στην ηλεκτρονική του σελίδα ένα εκτενές ρεπορτάζ για τη δραστηριότητα Ρώσων επιχειρηματιών όπως του Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα με αφορμή τη διήμερη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας.

«Από το 2010 η Ελλάδα κρέμεται από την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Οι Έλληνες υποφέρουν. Φλογεροί υποστηρικτές του Πούτιν στην Ελλάδα θεωρούν ότι τώρα ήρθε η ώρα τους. Για αυτούς υπάρχει μόνο μια λύση: η προσέγγιση της Ελλάδας στον Πρόεδρο Πούτιν».

Το μεγαλύτερο τμήμα του ρεπορτάζ αφιερώνεται στο πορτρέτο του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος «έχτισε στην Ελλάδα μια αυτοκρατορία και εκπροσωπεί στην Αθήνα τα συμφέροντα της Ρωσίας». Το άρθρο αναφέρεται στον «όμιλο Agrocom, στον οποίο ανήκουν περισσότερες από 40 επιχειρήσεις με 15.000 εργαζόμενους» ενώ το αμερικανικό περιοδικό Forbes τον κατέταξε το 2013 στη σειρά 30 ανάμεσα στους πλουσιότερους Ρώσους.

Από το 2012 ο Σαββίδης είναι μέλος του συμβουλίου διεθνών σχέσεων του Προέδρου της Ρωσίας.

Καμπανάκια σε διάφορα κέντρα εξουσίας

Ακόμα το άρθρο αναφέρεται στις δηλώσεις του Ρώσου κροίσου ότι η «διάσωση της Ελλάδας βρίσκεται στον ορθόδοξο κόσμο, στον οποίο η Ρωσία είναι η πιο πλούσια χώρα», στην αγορά της πλειονότητας των μετοχών του ΠΑΟΚ το 2012 και στο ποσό των 61,5 εκατομμυρίων ευρώ που διέθεσε για να αποκτήσει την μια από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. «Για το λόγο αυτό χτυπάνε καμπανάκια σε διάφορα κέντρα εξουσίας εκτός Ελλάδας. Λέγεται ότι η ενδεχόμενη λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού του Σαββίδη προκαλεί σύγχυση σε Αμερικανούς παρατηρητές. Διερωτώνται πόσο μακριά μπορεί να πάει ο Σαββίδης, ο άνθρωπος του Πούτιν στην παραδοσιακά προς τη Δύση προσανατολισμένη Ελλάδα».

Τέλος, το άρθρο αναφέρεται σε έναν ακόμα μεγάλο φίλο της Ρωσίας στην Ελλάδα, «στον Κυριάκο Βελόπουλο, γεννημένο στη Γερμανία, υπερσυντηρητικό, βαθιά θρησκευόμενο, δημοσιογράφο, χαρισματικό ρήτορα που ακόμα και τα παιδιά τον γνωρίζουν στην Ελλάδα. Το όνομα του νέου ρωσόφιλου κόμματος είναι «Ελληνική Λύση». Εντοπίζει όμως τη λύση πολύ λιγότερο στους πρόποδες της Ακρόπολης, όπως υπονοεί το όνομα του κόμματος, και πολύ περισσότερο στη μακρινή Μόσχα. Διότι η «υποταγή της Ελλάδας στη Δύση» και στα κέντρα εξουσίας στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και την Ουάσινγκτον είναι η»ρίζα του κακού» σύμφωνα με τον Βελόπουλο».

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ τον αποκαλούν τον μεγαλομέτοχο της ομάδας «Ιβάν ο τρομερός», και θεωρούν ότι αργά ή γρήγορα θα καταφέρει να δημιουργήσει μια ομάδα ευρωπαικού επιπέδου προς ικανοποίηση του 1.000.000 φθλάθλων της ομάδας.

Αυτό που επίσης αναφέρεται στο δημοσίευμα είναι η πρόθεση του Ιβάν Σαββίδη να αποκτήσει τις μετοχές της εταιρίας «ΣΟΥΡΩΤΗ» κόντρα στις προθέσεις της Coca Cola.

Deutsche Welle,stern.de, mignatiou.com

πηγή: periodista.gr

Σχετικά άρθρα

Έκανε πίσω για Γιαννούλη ο Ολυμπιακός!
«Ανέβηκε» ο ΠΑΟΚ: Η πρόταση για Γιαννούλη στην Άουγκσμπουργκ
Συνεχίζουν στον ΠΑΟΚ Ομορούγι και Περσίδης
ΠΑΟΚ: «Πρώτη» για Μάτος – Βιεϊρίνια και σύσκεψη με Σαββίδη!
Έκανε… άνω κάτω τη Λίβερπουλ ο Λόβρεν!
TAGGED:ΠΑΟΚΠοδόσφαιροΣαββίδης
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article Οι εκλεκτοί του Σκίμπε για Λευκορωσία και Βοσνία
Next Article Βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη… φωτοβολίδα!

Τελευταία νέα

Τεσσάρα για την Εθνική Νέων στην Τούμπα!
ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
H FIFA δικαίωσε τον Πάβισιτς – Πάει στο CAS ο Άρης
ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
«Κλείδωσε» η άφιξη του Σπανούλη
ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
Ο ΠΑΟΚ σε ρυθμούς… Μουντιάλ!
ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
Follow US