Παρατηρητής ο συνεργάτης του… κουμπάρου!

Η ΚΕΔ όρισε τον Σταύρο Μάνταλο να σφυρίξει τη μεγάλη ρεβάνς της Μ.Τετάρτης κι όλοι στάθηκαν σ΄ αυτόν και στους βοηθούς του, τον Αχαιό Σωτηρόπουλο και τον Αθηναίο Καρατζίκα. Άντε και τον Κουκουλάκη, που μαζί με τον Μήτσιο είναι οι βοηθοί γραμμής.

Ποιος πήρε είδηση, ποιος είναι ο παρατηρητής διαιτησίας στο συγκεκριμένο, μεγάλο παιχνίδι;

Πρόκειται για τον 47χρονο Γιάννη Σπυρόπουλο, πρώην διαιτητή Α’ Εθνικής, ο οποίος πλέον είναι παρατηρητής διαιτησίας, του Συνδέσμου Φθιώτιδας. Ο συγκεκριμένη ΕΠΣ ψηφίζει Σαρρή, αλλά αυτό δεν είναι παράξενο.

Ο Γιάννης Σπυρόπουλος είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας, με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη. Είναι ο γιός της Ντόρας Μπακογιάννη, την οποία πάντρεψε ο Βαγγέλης Μαρινάκης! Μάλιστα, στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο παρατηρητής διαιτησίας του αγώνα της Τετάρτης, προβάλει μία φωτογραφία του με τον Κώστα Μπακογιάννη.

Ο Σπυρόπουλος έχει απασχολήσει την επικαιρότητα, και την εποχή που ήταν εν ενεργεία διαιτητής.

Τη σεζόν 2002-03, είχε σφυρίξει το παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννενα – Παναθηναϊκός 0-0, λίγο πριν το περίφημο παιχνίδι της Ριζούπολης. Μ΄ εκείνη την γκέλα του Παναθηναϊκού, ευνοήθηκε ο Ολυμπιακός.

Σ΄ εκείνο τον αγώνα, ο Παναθηναϊκός, που κυνηγούσε μαζί με τον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα, είχε πολλά παράπονα από τον συγκεκριμένο διαιτητή. «Έπαιζε άμυνα για τα Γιάννενα» ανέφερε τότε ο «πράσινος» τύπος.

Μάλιστα, σοβαρό θέμα είχε προκύψει με μία δήλωση του ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Γιάννενα, Στράτου Γκαρόζη, ο οποίος είχε πει ότι ο Σπυρόπουλος του έκανε παρατήρηση, επειδή δεν έπεσε στην περιοχή για να δώσει πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ!

Τότε, ο διαιτητής Σπυρόπουλος είχε πάρει άδεια από την ΚΕΔ για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

«Ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο, δεν είναι άλλωστε στο στυλ μου να μιλάω με τους ποδοσφαιριστές. Δεν είπα απολύτως τίποτα για να υποθέσω πως παρερμηνεύθηκε. Δεν μπορώ να ξέρω για ποιους λόγους βγήκε ο Γκαρόζης και είπε αυτά τα πράγματα», δήλωσε ο τότε διαιτητής.

Διευκρινιστικές δηλώσεις, έκανε και ο παίκτης του ΠΑΣ. «H αλήθεια είναι πως ο διαιτητής μού μίλησε, αλλά δεν είπε κάτι κακό. Οταν του ζήτησα πέναλτι γιατί παρεμποδίστηκα, μου απάντησε πως αν έπεφτα, θα το έδινε αλλά από τη στιγμή που συνέχισα, άφησε πλεονέκτημα και τελείωσε η φάση. Οταν τα δήλωσα αυτά στο Star Channel, έγινε μοντάζ στα λόγια μου και βγήκε άλλο συμπέρασμα», είπε τότε ο Γκαρόζης.

Αυτός λοιπόν ο πρώην διαιτητής και συνεργάτης του γιου της κουμπάρας του Βαγγέλη Μαρινάκη θα είναι την Τετάρτη ο άνθρωπος, που θα αξιολογήσει τον Μάνταλο και τους συνεργάτες του.