Ο Ιβάν Σαββίδης για το λιμάνι Θεσσαλονίκης

Την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη διάθεση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.», που έχει το αποκλειστικό δικαίωμα εκμετάλλευσης του λιμένα έως το 2051, ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, (ΤΑΙΠΕΔ).

Όπως ανακοινώθηκε, η άμεση έναρξη του διαγωνισμού είναι προαπαιτούμενο για την ομαλή χρηματοδότηση της χώρας. Η διαγωνιστική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, ενώ ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος (πρώτη φάση) έχει οριστεί η 5η Ιουνίου 2014, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Να θυμίσουμε πως ο Ιβάν Σαββίδης είναι ένας από τους ισχυρούς οικονομικά επενδυτές που έχουν δείξει ενδιαφέρον για το λιμάνι Θεσσαλονίκης, με το μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να έχει μιλήσει δημόσια για το ενδεχόμενο επένδυσής από την πλευρά του.

Τον περασμένο Ιούνιο στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του Χουμπ Στέφενς ο κ. Σαββίδης είχε αποκαλύψει ότι είναι έτοιμος να προσφέρει 50 εκατ. ευρώ παραπάνω από την καλύτερη προσφορά που θα δεχθεί το ΤΑΙΠΕΔ για τον ΟΛΘ, αν και τότε δεν είχε ξεκαθαριστεί ακόμα με ποια μορφή θα γινόταν η παραχώρηση του λιμανιού(πώληση μετοχών, μερική παραχώρηση χρήσεων ή ολική παραχώρηση)

«Είπα στον κ.Σαμαρά ότι θέλω να αγοράσω τον Λιμένα Θεσσαλονίκης. Είμαι έτοιμος να υπογράψω μια συμφωνία, ότι θα πληρώσω 50.000.000 ευρώ παραπάνω από οποιονδήποτε άλλο. Αλλά φοβούνται να το ελέγξουν, γιατί αυτή είναι η αλήθεια», είχε τονίσει ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ.

Τώρα, με την προκήρυξη του διαγωνισμού και τη διάθεση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΘ, ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος και για τον Ιβάν Σαββίδη να επενδύσει σ’ ένα πολύ σημαντικό τομέα και κεφάλαιο ανάπτυξης της πόλης της Θεσσαλονίκης.