By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: O Σαλιαρέλης και το… ελικόπτερο!
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
FeaturedΠΑΟΚ

O Σαλιαρέλης και το… ελικόπτερο!

Τhessports
Last updated: 16/04/2014 09:50
Τhessports
Share
SHARE

Δύο φορές στο παρελθόν ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό σε διπλούς αγώνες στο κύπελλο και είχε εντός έδρας τη ρεβάνς. Και τις δύο φορές πήρε ισάριθμες προκρίσεις! Τόσο το 1991, όσο και είκοσι χρόνια αργότερα, το 2011, μέσα στην Τούμπα. Θα τριτώσει το καλό, για τον ΠΑΟΚ, σήμερα;

Τη σεζόν 1990-91 ο πρώτος αγώνας  στο γήπεδο Καραϊσκάκη (5/12/1990) βρήκε νικητή τον Ολυμπιακό με 2-0. Το ερυθρόλευκο προβάδισμα, αποδείχτηκε εντελώς θεωρητικό, αφού στη ρεβάνς (9/1/1991) της Τούμπας ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε το σκορ του πρώτου ματς και με το 3-0 πέρασε στους δεκαέξι του θεσμού.

Προπονητής του ΠΑΟΚ στο πρώτο ματς του Καραϊσκάκη ήταν ο Ολλανδός Ρομπ Γιάκομπς, ο οποίος μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων είδε την πόρτα της εξόδου από τον τότε πρόεδρο και μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Θωμά Βουλινό. Ο τελευταίος εμπιστεύτηκε τον Χρήστο Τερζανίδη στον πάγκο της ομάδας (με άμεσο συνεργάτη τον Μπάμπη Μιχαηλίδη), ο οποίος καθοδήγησε τον Δικέφαλο μέχρι το τέλος εκείνης της σεζόν.

Και σε εκείνο το ματς η Τούμπα ήταν κατάμεστη. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ περίμενε με ανυπομονησία τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, γεμίζοντας την Τούμπα (33411 εισιτήρια). Μάλιστα, στη θύρα 8 είχαν βρεθεί και οπαδοί του Ολυμπιακού, ενώ ο τότε πρόεδρος της ερυθρόλευκης ΠΑΕ Αργύρης Σαλιαρέλης μάταια προσπάθησε, πριν την έναρξη του αγώνα, να ανέβει μέσα από τον αγωνιστικό χώρο στις θέσεις των επισήμων, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Γιώργου Καλύβα και άλλων παραγόντων του ΠΑΟΚ εκείνης της εποχής….

Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 6΄, όταν ο διαιτητής Νικάκης καταλόγισε πέναλτι, που αξιοποίησε ο Καραγεωργίου, ξεγελώντας τον Ταληκριάδη. Ο Δικέφαλος, μάλιστα, είχε ήδη ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, όταν στο 43΄ ο Μπορμπόκης αξιοποίησε την ασίστ του Μαγκντί και έκανε το 2-0. Και στο αμέσως επόμενο λεπτό διαπληκτίστηκαν οι Λεοντιάδης και Μητρόπουλος, με αποτέλεσμα να αποβληθούν και να αποχωρήσουν πρόωρα για τα αποδυτήρια.

Οι γηπεδούχοι ήταν αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» την υπόθεση της πρόκρισης από την κανονική διάρκεια του αγώνα και να μην περιμένουν να αξιοποιήσουν την ημίωρη παράταση. Ετσι, στο 52΄ ο Χοσάμ Χασάν πέτυχε το 3-0, εκτοξεύοντας στα ύψη τον ενθουσιασμό των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στην εξέδρα. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά το δοκάρι στην προσπάθεια του Κωφίδη και μια μεγάλη επέμβαση του Γκιτσιούδη επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να κρατήσει το σκορ πρόκρισης.

Ο ΠΑΟΚ είχε αγωνιστεί με τους: Γκιτσιούδης, Τουρσουνίδης, Μαλιούφας, Μητσιμπόνας, Καραγεωργίου, Αλεξούλης, Μπορμπόκης (80΄ Ιμπραήμ Χασάν), Σκαρτάδος, Χοσάμ Χασάν, Μαγκντί και Λεοντιάδης.

Για τον Ολυμπιακό είχαν παίξει οι Ταληκριάδης, Παχατουρίδης, Καραταίδης, Μαυρομμάτης (62΄ Τσιαντάκης), Χριστοδούλου, Τσαλουχίδης, Σάβιτσεφ, Κωφίδης, Αναστόπουλος (70΄ Σαββίδης), Προτάσοφ , Μητρόπουλος.

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ… ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ!

Τη δεύτερη φορά που ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε διπλούς αγώνες για το κύπελλο τον Ολυμπιακό και είχε τη ρεβάνς στην Τούμπα ήταν πριν από τρία χρόνια. Στο ματς του Καραϊσκάκη ο Δικέφαλος είχε ισοφαρίσει το σκορ στο 82΄ σε 1-1 με τον Βιεϊρίνια και ήταν το φαβορί για την πρόκριση στον δεύτερο αγώνα. Θα έπαιζε, όμως, στην Τούμπα δίχως την υποστήριξη του κόσμου, αφού η έδρα του είχε τιμωρηθεί μετά τα γεγονότα στο εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη παραμονές του αγώνα ρεβάνς ήταν τόσο τεταμένη, σε σημείο που σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ανέφερε ότι «είναι ευθύνη όλων μας, ο ΠΑΟΚ να συνεχίσει να υπάρχει και μετά το βράδυ της Τετάρτης».

Και μια μέρα πριν το παιχνίδι λάδι στη φωτιά έριξαν τα μέτρα της αστυνομίας (επιστράτευσε μέχρι και ελικόπτερο), προκειμένου να διατηρηθεί η τάξη στο κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο, πάντως, οι παίκτες του Μάκη Χάβου είχαν την κατάλληλη απάντηση για τους φιλοξενούμενους. Και με το γκολ του Σαλπιγγίδη στο 57΄ ο ΠΑΟΚ νίκησε με 1-0 και εξασφάλισε την πρόκριση στην ημιτελική φάση του κυπέλλου.

Σχετικά άρθρα

Επίσημο: Ανανέωσε με Γρηγορίου ο Άρης
ΠΑΟΚ για την Γενοκτονία των Ποντίων: «Η μνήμη είναι χρέος και ευθύνη»
Εθνική με δύο του ΠΑΟΚ
Μετατέθηκε το ραντεβού Καρυπίδη – Γρηγορίου!
ΠΑΟΚ: Πρόστιμο στην ομάδα μετά την απώλεια της δεύτερης θέσης
TAGGED:ΚύπελλοΟλυμπιακόςΠΑΟΚ
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article Ώρα τελικού στην Ισπανία
Next Article Η πρόκριση του 1991 (vds)

Τελευταία νέα

«Κλειστά χαρτιά» Καλάθη για το μέλλον του και τον ΠΑΟΚ
ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ
19 May, 2026
Βοριαζίδης: «Διοίκηση και κόσμος του Άρη με στήριξαν στον μεγαλύτερο αγώνα μου»
ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
19 May, 2026
Βρέθηκε ο αντικαταστάτης του Γκουαρδιόλα!
ΔΙΕΘΝΗ
19 May, 2026
Καλαμάτα: «Απορούμε με την ισοπέδωση, την προκατάληψη και τη βιασύνη»
SUPERLEAGUE
19 May, 2026
Follow US