«Η Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της»

Ο παρατηρητής αγώνα για λογαριασμό της διοργανώτριας ΕΠΟ, Νίκος Βακάλης, μίλησε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103,3 και αναφέρθηκε στα όσα υπέπεσαν στην αντίληψή του την Τετάρτη.

Μεταξύ άλλων, έριξε ευθύνες στην αστυνομία και επισήμανε ότι θα πρέπει κάποια στιγμή η Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της…

Αναλυτικά τα όσα είπε :

Για όσα έγιναν στην Τούμπα: «Δεν φαντάζεστε πόσο δύσκολο είναι να προσπαθείς να κάνεις τη δουλειά σου σε τέτοιες συνθήκες. Προσωπικά δεν είχα κανένα πρόβλημα, καμία ενόχληση από οποιονδήποτε. Είναι αντιδεολογικό να κάνω οποιαδήποτε δήλωση. Όλα είναι καταγεγραμμένα στο φύλλο αγώνα που είναι στην ΕΠΟ. Όλη η Ελλάδα βέβαια, είδε τι συνέβη. Δεν νομίζω πως υπάρχει σώφρων και λογικός άνθρωπος που να μην καταδικάζει τα όσα έγιναν. Φυσικά και δεν είναι αρκετό να καταδικάζουμε, γιατί συνεχώς τα ίδια γίνονται. Αυτό που για μένα πρέπει να γίνει, είναι να αναλάβει η Πολιτεία τις ευθύνες της, να μην είναι αφανής. Ακούμε για μια επιτροπή που δεν την έχουμε δει. Ακούμε για νέο αθλητικό νόμο που αγνοείται. Το σύστημα είναι σαθρό και το μόνο που είδαμε ήταν μείωση των επιχορηγήσεων».

Για τις ευθύνες όλων: «Καταρχήν, δεν παρατήρησα την παρουσία εισαγγελέα. Δεν ξέρω αν ήταν εκεί ο άνθρωπος, αλλά εγώ δεν τον είδα… Δεύτερον, η αδράνεια της αστυνομίας σε βασικά πράγματα. Πολυάριθμη παρουσία δεν σημαίνει και καλή λειτουργία. Και τα είδαμε τα αποτελέσματα. Υπήρχαν διάφοροι στον αγωνιστικό χώρο που δεν είχαν καμία δουλειά. Ρώτησα τον αστυνόμο τι είναι αυτοί και μου έλεγε, θα τους βγάλουμε μετά, μην εξαγριωθούν, όταν αρχίσει το παιχνίδι θα είναι έξω. Ήταν άνθρωποι από το σταφ του ΠΑΟΚ».

Για το πως δίνονται οι διαπιστεύσεις: «Στη σύσκεψη που κάναμε το πρωί ήταν οι άνθρωποι που είναι πιστοποιημένοι από την ΕΠΟ και επίσης κάθε ομάδα βάζει και τους δικούς της. Υποτίθεται ανθρώπους ελεγμένους, αλλά δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Κι αντί για καλό, κάνουν κακό. Στην πρωινή σύσκεψη αναφέρθηκε από την πλευρά του ΠΑΟΚ πως θα έχουμε κάποιους, αλλά δεν θυμάμαι πόσους. Θυμηθείτε και στο Αιγάλεω-ΑΕΚ, όπου είχα πάει ως θεατής, από ποιους ξεκίνησαν τα επεισόδια. Για αυτούς έχουν ευθύνη η ομάδα και η αστυνομία».

Για το δημοσίευμα πως έχει δει έναν τέτοιον να χτυπάει τον Βαλντέζ και πως κατέγραψε τον αριθμό διαπίστευσής του: «Ό,τι υπέπεσε στην αντίληψή μου είναι στην έκθεση που έχει στα χέρια της η ΕΠΟ».

Για το αν είχε λόγο να πει δεν ξεκινάει το παιχνίδι: «Δεν έχω καμία αρμοδιότητα να πω δεν ξεκινάει το παιχνίδι».

Για τον Μάνταλο: «Όποιος κρίνει τον διαιτητή καλό θα είναι να βάλει τον εαυτό του στη θέση του. Δεν νομίζω πως δέχθηκε παρέμβαση. Το δηλώνω κατηγορηματικά. Ο διαιτητής ήθελε να γίνει το παιχνίδι».

Για το πώς πήγαν τα ψάρια στον πάγκο του Ολυμπιακού: «Από τα καπνογόνα δεν βλέπαμε στα δύο μέτρα. Μόλις ξεκαθάρισε το τοπίο τότε αντιληφθήκαμε τι είχε γίνει».

Για το πώς πέρασαν τόσα βεγγαλικά: «Τι να ρωτήσω την αστυνομία; Όταν πηγαίνω σε γήπεδα μου παίρνουν και το 10λεπτο στον σωματικό έλεγχο».

Για το αν έχει ξαναδεί τέτοια πράγματα: «Όχι, δεν έχω ξαναδεί. Έχουμε ευθύνη όλοι μας. Κράτος, παράγοντες, ομάδες, δημοσιογράφοι, όλοι. Κάποτε πρέπει να σταματήσουν αυτά τα πράγματα, γιατί είναι ντροπή για όλους μας».