«Πέρασαν χρόνια κι ήρθε η στιγμή»

Για δεύτερη φορά φτάνει σε τελικό με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, με τη διαφορά, ότι αυτή τη φορά θα παίξει. Η πρώτη, ήταν στον τελικό του 2003 στην Τούμπα με τον Άρη, τότε όντας 22 χρονών, ήταν στην 18άδα, αλλά δεν έπαιξε.

Κύπελλο κέρδισε και το 2010, ως παίκτης του Παναθηναϊκό, και πάλι με αντίπαλο τον Άρη, μόνο που σ΄ εκείνον τον τελικό αγωνιστικό.

Με το 2 στα 2 στην πλάτη του, ο φορ του ΠΑΟΚ πάει το Σάββατο στο ΟΑΚΑ για το 3 στα 3 και για τον τελικό, που έρχεται μίλησε στο PAOKTV

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Σαλπιγγίδης :

» Πέρασαν 11 χρόνια, αν και αργήσαμε, έφτασε και πάλι αυτή η στιγμή.

» Ένας τελικός είναι μεγάλο κίνητρο για όλα τα παιδιά στην ομάδα κι αυτή την ένταση που είχαμε στον ημιτελικό, θα την έχουμε και στον τελικό. Είναι ένα τρόπαιο, που το θέλουμε όλοι.

» Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, πιο σημαντικά πράγματα έγιναν έξω από τον αγωνιστικό χώρο, πάρα μέσα. Υπήρξαν και αψιμαχίες και μεταξύ ποδοσφαιριστών, αλλά δε νομίζω ότι το προβλημα ειναι εκεί, συμβαίνει σε όλα τα γήπεδα.

» Τα πράγματα που συμβαίνουν στην Ελλάδα κι έχουμε να λέμε γι΄ αυτά, είναι αυτά που συμβαίνουν έξω από τον αγωνιστικό χώρο.

» Στην πορεία προς τον τελικό, μου μένουν τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Μέχρι τότε είχαμε σχετικά μια εύκολη πορεία. Αυτό που μένει είναι το πολύ κακό ξεκίνημα, στο πρώτο παιχνίδι, αλλά στο τέλος εμείς πανηγυρίσαμε, πήγαμε στον τελικό και δίκαια.

» Αν ήμουν στη θέση των παικτών που θα λείψουν λόγω τιμωρίας, θα είχα μια πικρία μέσα μου. Θα πρέπει να ζήσουμε μ΄ αυτό. Έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές και θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να πάρουμε τη χαρά όλοι. Είναι σημαντικό να πάρουμε το κύπελλο για όλους, παίκτες, διοίκηση, φιλάθλους, ιδιοκτήτη.

» Είναι ιδιαίτερο παιχνίδι, η αναμονή ενός τελικού είναι κάτι ιδιαίτερο. Το σκέφτεσαι και περιμένεις εκείνη τη μέρα. Εκείνη τη μέρα θα υπάρξει και λίγο άγχος σε όλους. Ελπίζω να πάνε όλα καλά.

» Όταν αποκλείεις τον πρωταθλητή, αυτό φανερώνει ότι η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση. Ο τελικός έχει ιδιαιτερότητες. Πρέπει να είσαι καλά εκείνη τη μέρα και να έχεις και λίγο τύχη για να κερδίσεις. Σεβόμαστε τον Παναθηναϊκό, δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας, θα πάμε με αυτοπεποίθηση να διεκδικήσουμε το κύπελλο.

» Σε ότι αφορά τα εισιτήρια, δεν μου αρέσει να ασχολούμαι, είναι από τα χειρότερά μου, δεν θα ασχοληθώ καθόλου. Σίγουρα θέλει όλος ο κόσμος να πάει στον τελικό, αλλά μπεις σ΄ αυτή τη διαδικασία, θα χάσεις το στόχο.