Εξωφρενικό : Σε 16-17 ώρες στην Αθήνα!

Με απάνθρωπες συνθήκες θα ταξιδέψει ο κύριος όγκος των οπαδών του ΠΑΟΚ για την Αθήνα το Σάββατο, καθώς η ταλαιπωρία, που θα ζήσουν, θα είναι άνευ προηγουμένου! Συνολικά, οι χιλιάδες φίλοι του ΠΑΟΚ που θα ταξιδέψουν με τα λεωφορεία, θα είναι μέσα στα λεωφορεία ή “εγκλωβισμένοι” έξω απ΄ αυτά, για περίπου 16-17 ώρες! Τόσο θα χρειαστούν για να διανύσουν τα περίπου 500 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη στο ΟΑΚΑ και να μπουν στο γήπεδο. Αυτό είναι το σχέδιο, που εκπονήθηκε για να φτάσουν όλοι… ασφαλείς στο γήπεδο!

Το ραντεβού όλων των λεωφορείων είναι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στα διόδια των Μαλγάρων. Από εκεί θα ξεκινήσει το κονβόι, άγνωστο τι ώρα, με προορισμό την Αθήνα. Το Ο.Κ. για να ξεκινήσουν τα λεωφορεία θα το δώσει η αστυνομία. “Δεν ξέρουμε τι ώρα θα ξεκινήσουν τα λεωφορεία” είπε ο Παναγιώτης Ποικιλίδης, που ασχολείται με τη μετακίνηση του κόσμου.

Το κονβόι θα ταξιδεύει με χαμηλές ταχύτητες και θα συνοδεύεται από την τροχαία του κάθε νομού, τον οποίο θα διασχίζει…

Σύμφωνα με το πλάνο, όλα τα λεωφορεία θα πρέπει να συγκεντρωθούν στις 3μμ στα διόδια Αφιδνών, που είναι τα τελευταία πριν την Αθήνα. Από το ραντεβού στα Μάλγαρα, θα έχουν περάσει 15 ώρες, τις οποίες ο κόσμος θα είναι «εγκλωβισμένος» στα λεωφορεία.

Από τα διόδια Αφιδνών, τα λεωφορεία ανά 20 θα ξεκινούν για το ΟΑΚΑ και είναι προφανές ότι ο κύριος όγκος των οπαδών του ΠΑΟΚ θα φτάσει στο γήπεδο γύρω στις 4 με 5 το απόγευμα, 16-17 ώρες μετά το ραντεβού στα Μάλγαρα.

Οι συνθήκες ταξιδιού δεν είναι ανθρώπινες, οι φίλαθλοι θα φτάσουν κατάκοποι στο γήπεδο, θα χρειαστεί μεγάλη υπομονή και ψυχραιμία απ΄ όλους.

Όπως είπε ο Παναγιώτης Ποικιλίδης, μιλώντας στον «ArenaFM», όσοι θα κατέβουν με άλλους τρόπους στην Αθήνα, καλό είναι να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους στα διόδια Αφιδνών, όπου θα ζητηθεί αστυνομική δύναμη για να τα προσέχει και να μπουν με τα λεωφορεία στην Αθήνα.

«Θα υπάρχουν σίγουρα τρία μέτωπα. Θα είναι ο κόσμος που θα περιμένει στα διόδια των Αιφιδνών, ο κόσμος που θα πηγαίνει στο γήπεδο με τα λεωφορείο και το τρίτο που είναι και το πιο σημαντικό αλλά ακόμα δεν έχουμε βρει λύση, είναι το θέμα της Ομόνοιας. Εκεί είναι ο πανελλήνιος σύνδεσμος ΠΑΟΚ ο οποίος θα έχει πάρει από την Παρασκευή το πρωί, τα εισιτήρια.

Όλη η Αθήνα θα προμηθευτεί από εκεί τα εισιτήρια, η Πελοπόννησος αλλά και τα νησιά που γνωρίζω ότι θα βρεθούν στο γήπεδο, θα βρεθούν εκεί για να πάρουν τα εισιτήρια τους. Το πρόβλημα είναι πως από εκεί θα μεταφερθούν στο γήπεδο. Η αστυνομία είναι κάθετη και αναφέρει ότι θα προβεί σε προσαγωγές αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει όγκος οπαδών στην ομόνοια. Είναι ένα βασικό πρόβλημα το οποίο πρέπει να λύσουμε. Εγώ θα βρίσκομαι στο «μέτωπο» της Ομόνοιας και αν χρειαστεί θα βοηθήσω. Ευελπιστώ να κυλίσουν όλα καλά και να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Αλλά ο όγκος των οπαδών θα είναι πολύ μεγάλος και πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας», σχολίασε ο Ποικιλίδης, που ζήτησε απ΄ όλο τον κόσμο να προσέχει πάρα πολύ.

«Στο Λεκανοπέδιο θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τρεις ομάδες. Κασκόλ στα παράθυρα και τέτοιους είδους διακρικτικά δεν χρειάζονται», είπε.