«Ανταμοιβή των κόπων μας»

Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού και ο πλέον έμπειρος παίκτης του “τριφυλλιού”, Στέφανος Κοτσόλης, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελικού κυπέλλου αύριο (26/4) με τον ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε στην επιβράβευση που αποτελεί η διεκδίκηση του κυπέλλου και η συμμετοχή στον τελικό, την ίδια ώρα που επισήμανε πως δεν έχουν άγχος πια, αλλά προσμονή και ανυπομονησία.

Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε:

Αρχικά, τόνισε: “Εγώ από την πλευρά μου θα πω αυτά που λέω όλη την εβδομάδα. Είναι ένα ματς επιβράβευσης και δικαίωσης της προσπάθειας όλης της χρονιάς. Θέλουμε να τελειώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη διοργάνωση του κυπέλλου”.

Για την απουσία του Κλάους: “Όπως είπε και ο κόουτς, ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς καλούς μεσοεπιθετικούς παίκτες και όποιος κι αν παίζει, πρέπει να είσαι προσεκτικός”.

Για το αν έχει άγχος αυτός και η υπόλοιπη ομάδα: “Δεν έχω άγχος. Άγχος είχα πριν το δεύτερο ημιτελικό με τον ΟΦΗ, όπου κρίνονταν η συμμετοχή μας στον τελικό. Αυτή τη στιγμή, έχουμε προσμονή και ανυπομονησία για να παίξουμε αύριο”.

Για το αν έχει ομοιότητες αυτή η χρονιά με την περίοδο που και πάλι ανέβηκαν πολλοί παίκτες από την ακαδημία: “Έχει πολλές ομοιότητες με την περίοδο που πάλι είχαν προωθηθεί από την ακαδημία, παίκτες όπως ο Γκούμας, ο Μπασινάς, ο Αλεξόπουλος, κλπ. Αυτό που έγινε φέτος είναι πολύ πιο δύσκολο, γιατί υπήρχε αβεβαιότητα, υπήρχαν παίκτες πολύ νεαροί, παίκτες ξένοι που δεν ήξεραν το DNA του Παναθηναϊκού. Το αποτέλεσμα αυτής προσπάθειας είναι αυτό που θα δείτε αύριο, να παίζουμε δηλαδή στον τελικό του κυπέλλου”.

Για τη συνέπεια των όσων έλεγαν πως θα κάνουν στην αρχή της σεζόν: “Από την πρώτη στιγμή, είχαμε πει πως θα προσπαθήσουμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, να είμαστε ένα καλό σύνολο, που θα ευχαριστιέται να μας βλέπει ο κόσμος. Κι όπως είπα και πριν, αύριο είναι η ανταμοιβή των κόπων μας”.

Για το ρόλο των ποδοσφαιριστών να μην υπάρχουν παρατράγουδα: «Δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις από τον κόσμο και εμείς οι ποδοσφαιριστές να κάνουμε άλλα μέσα στο γήπεδο. Είναι υποχρέωση μας να είμαστε όπως πρέπει και να διεκδικούμε τη νίκη στα αγωνιστικά πλαίσια». 

Για το αν υπάρχουν δυνατά και αδύνατα όπλα: “Δεν υπάρχουν δυνατά και αδύνατα όπλα. Δεν είναι ένας μαραθώνιος αγώνων, είναι ένα παιχνίδι, όπου θα μετρήσει όλα αυτά που έχουμε πει. Η θέληση, το πάθος, η προσήλωση, η συγκέντρωση. Όλα τα άλλα πάνε περίπατο. Ο ΠΑΟΚ έχει απουσίες αλλά έχει παίκτες να τους αντικαταστήσει επάξια”.