Ο Κούδας στο Thessports για τον τελικό

Ο Γιώργος Κούδας δεν θα είναι απόψε στις κερκίδες του ΟΑΚΑ. Ηταν, όμως, αυτός που οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του πρώτου του κυπέλλου, το 1972, απέναντι στον Παναθηναϊκό. Με δύο δικά του γκολ ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-1 των «πράσινων» και στέφθηκε κυπελλούχος για πρώτη φορά στην ιστορία του.

«Πέρασαν 42 ολόκληρα χρόνια από την σεζόν που πήραμε τον πρώτο μας τίτλο ως ΠΑΟΚ και τον πρώτο σε τελικό κυπέλλου εναντίον του Παναθηναϊκού. Πιστεύω πως μας δίνεται η ευκαιρία να επαναλάβουμε αυτή την σπουδαία επιτυχία. Την κατάκτηση του τίτλου. Ξέρετε ακολούθησαν και άλλα τρόπαια για μία ομάδα, τον ΠΑΟΚ, που δικαιούνταν πολλά περισσότερα. Όμως πάντα ο πρώτος τίτλος κατά την γνώμη μου είναι ο πιο γλυκός. Και επειδή τότε είχαμε κερδίσει τον Παναθηναϊκό, πιστεύω ότι εκείνος ο τίτλος το 1972, πριν από 42 χρόνια, μας «οδηγεί». Τότε ο τελικός είχε γίνει στο Καραϊσκάκη και με δύο γκολ δικά μου είχαμε κερδίσει με σκορ 2-1. Βεβαίως είχε πετύχει και ένα γκολ ο Μαντζουράκης το οποίο κακώς δεν μέτρησε, αλλά ευτυχώς δεν χάσαμε το τρόπαιο».

TS -Θυμάστε πως είχε γίνει εκείνο το 2-1 στο Καραϊσκάκη ;

«Είχαμε μεγαλύτερο πάθος από τον αντίπαλο, θέλαμε το κύπελλο και τα καταφέραμε. Πιστεύω ότι το αξίζαμε. Τότε η πίστη των παιδιών μας και της ομάδας ήταν φοβερή. Έπρεπε να δικαιώσουμε εκείνο τον κόσμο που μας ακολούθησε κατά χιλιάδες στο Καραϊσκάκη. Εκείνη η ομάδα του ΠΑΟΚ, ας μην ξεχνά κανείς πως χρόνο με τον χρόνο βελτιώνονταν. Και από το 1970 έως το 1978 διεκδικούσαμε πρωταθλήματα και κύπελλα. Τότε χάσαμε πολλούς τίτλους. Από το 1970 έως το 1983 έπαιξα σε 10 τελικούς. Έπρεπε να κατακτήσουμε τουλάχιστον από δύο έως τρεις τίτλους ακόμη».

TS -Πως κατά την γνώμη σας πρέπει να ανταποκριθεί ο ΠΑΟΚ αγωνιστικά στον τελικό για να κερδίσει το τρόπαιο;

«Οι παίκτες μας πρέπει να έχουν πάθος και ψυχή. Να είναι συγκεντρωμένοι από την αρχή έως το τέλος στο παιχνίδι τους για να κερδίσουν τον αντίπαλό τους. Ο Παναθηναϊκός από την αρχή της φετινής σεζόν παρουσίασε ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο παρά το γεγονός ότι έδωσε βαρύτητα στην προώθηση νέων παιδιών στην ενδεκάδα. Έκανε μία αξιόμαχη ομάδα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να προσέξει την ομάδακαι όχι απαραίτητα κάποιον μεμονωμένο παίκτη. Έδειξε ο Αναστασίου ότι έκανε πολύ καλή δουλειά».

TS – Πιστεύετε ότι ο ΠΑΟΚ θα πάρει το κύπελλο;

«Αυτό πρέπει να το πιστεύουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Συμβουλή δεν θα τους δώσω. Για να κατακτήσεις ένα τίτλο, πρέπει να έχεις στην ψυχή σου το πάθος για να το σηκώσεις».