Σαρρής για Σάντος, Εθνική και βία

Ο Γιώργος Σαρρής επιβεβαίωσε την είδηση για τον Μίκαελ Λάουντρουπ, μίλησε για τον διάδοχο του Φερνάντο Σάντος, το θέμα της διαμάχης Κατσουράνη – Μανιάτη, αλλά και τα νέα κρούσματα βίας.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ θεωρεί πως ο Πορτογάλος προπονητής δεν πρόκειται να συνεχίσει στον πάγκο της Εθνικής ομάδα και όπως τόνισε στο Gazzetta.gr μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει βρεθεί ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής.

Για το θέμα του Σάντος είπε:
«Στην Ομοσπονδία έρχονται πολλές προτάσεις και εξετάζονται. Θεωρούμε πως μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης του Φερνάντο Σάντος. Ναι ισχύει πως μας έχει προταθεί και ο Λάουντρουπ, αλλά όπως σας είπα ακόμα τίποτα δεν έχει τελειώσει και όλα θα ξεκαθαρίσουν μέχρι τέλος του μήνα. Η ΕΠΟ έκανε ότι ήταν να κάνει. Ο κύριος Σάντος έχει στα χέρια του μια πολύ καλή θεωρώ πρόταση και είναι στο χέρι του το τι θα κάνει. Προσωπικά δεν νομίζω πως θα την δεχθεί, όμως εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω».

Για την κόντρα Κατσουράνη – Μανιάτη:
«Θα πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε αυτό για να μην υπάρχουν παρερμηνείες. Εμείς ως Ομοσπονδία δεν έχουμε κάτι να κάνουμε για το θέμα αυτό. Το αν θα κληθούν ή όχι κάποιοι παίκτες, είναι καθαρά θέμα προπονητή. Αν αυτός κρίνει πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα, τότε εμείς δεν έχουμε το παραμικρό λόγο και δεν πρόκειται να επέμβουμε στο έργο του».

Για τα κρούσματα βίας τόνισε:
«Ανησυχία υπάρχει εδώ και έναν χρόνο. Με την κρίση στην Ελλάδα η βία θα έρθει στα γήπεδα. Δεν γεννά το γήπεδο τα επεισόδια αλλά τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν κάνουν τον κόσμο να διοχετεύει την βία και την ένταση που έχει στα γήπεδα. Σίγουρα το πρόβλημα δεν είναι οι ποινές, κάτι που λένε συνεχώς όλοι. Οι ποινές είναι πάρα πολύ αυστηρές, οπότε το ζήτημα δεν είναι αυτό. Το ζήτημα είναι η στάση των μεγάλων ΠΑΕ, αναφορικά με το πως μπορούν να ελέγξουν τους οργανωμένους. Όλοι ξέρουμε πως δεν είναι όλοι οι οργανωμένοι όσοι κάνουν τα επεισόδια, οπότε αν οι ΠΑΕ απομονώσουν αυτούς τους λίγους που τα κάνουν, σε συνεργασία φυσικά με την αστυνομία, θα έχει λυθεί σε μεγάλο βαθμό αυτό το πρόβλημα».