Ζαγοράκης: «Δεν μετανιώνω για τον ΠΑΟΚ»!

Ο Θόδωρος Ζαγοράκης σε μια από τις σπάνιες φορές μίλησε για την ενασχόληση του με τα διοικητικά του ΠΑΟΚ, δύο χρόνια μετά από την αποχώρησή του από την προεδρία της ασπρόμαυρης ΠΑΕ. Και όπως παραδέχθηκε στη συνέντευξή του σε κυριακάτικη πολιτική εφημερίδα «δεν μετάνιωσα που ασχολήθηκα με τα διοικητικά του ΠΑΟΚ…».

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μίλησε για την οικογένεια του, για τα παιδικά χρόνια του, για τις στιγμές του Euro, αλλά και για την απόφαση του να ασχοληθεί με την πολιτική και να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες Ευρωεκλογές.

Στο τελευταίο κομμάτι της συνέντευξης που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο Θόδωρος Ζαγοράκης αναφέρεται στον ΠΑΟΚ, στον Αντώνη Σαμαρά και απαντά στις «κακές γλώσσες» για το ότι δεν γνωρίζει καλά αγγλικά.

– Μετάνιωσες που ασχολήθηκες κάποια στιγμή με τα διοικητικά του ΠΑΟΚ;

«Οχι, γιατί ήταν μια απόλυτα συνειδητή επιλογή, αν και το να είσαι παράγοντας σε μια μεγάλη ομάδα δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο. Ξαφνικά αλλάζουν όλα: από κει που παίζεις ποδόσφαιρο, πρέπει να παίρνεις αποφάσεις. Ο,τι μπορούσα να προσφέρω από το συγκεκριμένο πόστο, νομίζω ότι το πρόσφερα».

– Πώς και δέχτηκες την πρόταση του Ελληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να κατέβεις υποψήφιος στις φετινές ευρωεκλογές;

«Ενα από τα πρώτα πράγματα που με έκαναν να αποδεχτώ τη συγκεκριμένη πρόταση ήταν ότι δεν ανέχομαι οι Γερμανοί, οι Βρετανοί και γενικότερα οι υπόλοιποι στην Ευρώπη να μας βλέπουν μειονεκτικά. Δεν μπορώ ως Ελληνας να αποδεχτώ κάτι τέτοιο. Αγανακτώ! Είναι επιτακτική ανάγκη να συσπειρωθούμε, να βάλουμε ψυχή και, όπως στο Euro, από αουτσάιντερ να αποδειχτούμε φαβορί. Περνάμε δύσκολα ως λαός, αλλά αν δεν συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και δεν δώσουμε ώθηση ο ένας στον άλλον δύσκολα θα έχουμε μέλλον. Εγώ δεν είμαι οικονομολόγος, ούτε γιατρός. Είμαι ένας άνθρωπος που γνωρίζω τα θέματα αθλητισμού, νεολαίας και υποδομών και μπορώ να δώσω αγώνα για τα ελληνικά αιτήματα».

– Και οι κακές γλώσσες που υποστηρίζουν ότι o Ζαγοράκης θέλει να μπει στην Ευρωβουλή χωρίς να γνωρίζει καλά αγγλικά;

«Καταρχάς, αυτοί που το λένε πρέπει να γνωρίζουν ότι στο Ευρωκοινοβούλιο επιβάλλεται ο καθένας να μιλάει τη δική του γλώσσα, οπότε να μην έχουν άγχος γι’ αυτό. Αυτό που πρέπει να μεταφέρω θα το μεταφέρω καλά και με δύναμη ψυχής. Σημασία, άλλωστε, δεν έχει η γλώσσα με την οποία μεταφέρει κάποιος μηνύματα, αλλά οι αλήθειες που λέει και το πάθος με το οποίο υποστηρίζει τα δίκια του λαού του. Αυτό για να τελειώσει μια και καλή η συγκεκριμένη παραφιλολογία. Εξάλλου, όλοι γνωρίζουν ότι έχω μάθει να δίνω μάχες με το εθνόσημο στο πέτο!».