«Το ποδόσφαιρο έχει ανάγκη τον Αρη»

Ο Ανδρέας Τάτος έχει επιστρέψει στην Αθήνα, μαζί με την οικογένεια του, συνεχίζει προπονήσεις με τον Ολυμπιακό, καθώς έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους», αλλά το μυαλό του είναι στη Θεσσαλονίκη και στον Άρη.

«Εχω ωραία συναισθήματα για την ομάδα, δέθηκα με το κόσμο, με τους συμπαίκτες μου και αισθάνομαι πράγματα γι1 αυτή την ομάδα. Αγάπησα τον Αρη και για αυτό επέλεξα να συνεχίσω και φέτος στην ομάδα. Είναι ένας σύλλογος από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα με τεράστια ιστορία και τρομερό κόσμο», δηλώνει σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα Karfitsa.

Μιλώντας για τον υποβιβασμό του Άρη και την επόμενη μέρα δήλωσε:

«Ολοι έχουμε μερίδιο ευθύνης για τον υποβιβασμό του Αρη. Πάνω από όλα έχει η διοίκηση και οι ποδοσφαιριστές που έφερεαν την ομάδα σε αυτή τη κατάσταση. Πιστεύω όμως πως όλα κάνουν το κύκλο τους και αν βρεθεί κάποιος που θα αγαπήσει την ομάδα, θα βοηθηθεί και αυτός πολύ και θα μπορέσει η ομάδα να επιστρέψει δυνατή. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη τον Αρη»

– Περίμενες να εξελιχθούν έτσι τα πράγματα τη φετινή χρονιά;

«Οχι. Σε καμία περίπτωση. Η ομάδα όμως είχε πολλά προβλήματα από το ξεκίνημα και φάνηκαν όλα. Οικονομικά τα περισσότερα. Ηταν πολύ δύσκολη χρονιά».

– Είσαι ευχαριστημένος από τη δική σου παρουσία;

«Οχι. 0α μπορούσα να δώσω περισσότερα πράγματα στην ομάδα. Δυστυχώς για διάφορους λόγους δεν το έκανα όμως. Δεν έπιασα τα στάνταρ απόδοσης που μπορούσα και είχα θέσει ως στόχο. Είχαν και ένα τραυματισμό στο ξεκίνημα, αλλά δεν θέλω να λέω δικαιολογίες. Ειδικά τη στιγμή που η ομάδα είχε τόσα πολλά προβλήματα».

– Τι έλειπε φέτος από την ομάδα;

«Οταν έχεις προβλήματα, όλα είναι πιο δύσκολα. Και πέρυσι είχαμε, ποτέ δεν ήταν ιδανικά τα πράγματα, χωρίς αυτό να αποτελεί σε καμία περίπτωση μομφή για τους φετινούς μου συμπαίκτες, πέρυσι υπήρχε πιο πολύ εμπειρία στο ράστερ. Είχε η ομάδα μονάδες. Ηταν πιο δεμένοι ομάδα, πιο παθιασμένοι και δείξαμε χαρακτήρα στα τελευταία παιχνίδια. Και φέτος, τα δώσαμε όλα. Χάσαμε πολλά παιχνίδια στο γκολ. Τι να θυμηθούμε το παιχνίδι της Λιβαδειάς; Δεν κερδίσαμε όμως παιχνίδια στην έδρα μας και αυτό λειτούργησε ανασταλτικά για τη ψυχολογία της ομάδας».

– Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τον υποβιβασμό σε ποιον ανήκει κατά την άποψή σου;

«Ολοι έχουμε μερίδιο. Πάνω από όλα έχει η διοίκηση και οι ποδοσφαιριστές της ομάδα. Πρέπει να πάρουμε όλοι το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί. Ο μόνος που δεν φταίει για την κατάσταση αυτή είναι ο κόσμος. Ο κόσμος που τον γεμίζουν με ψέματα και μεγάλα λόγια».