Αυτούς που ξέρει καλά ο Αγγελος…

Ο Αγγελος Αναστασιάδης επιστρέφει στην Τούμπα ύστερα από σχεδόν 10 χρόνια απουσίας. Ηταν 27 Σεπτεμβρίου 2004 όταν ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ η λύση της συνεργασίας τους. Από τότε άλλαξαν πολλά στην ομάδα. Αν και μια δεκαετία μετά θα βρει και κάποιους με τους οποίους είχε συνεργαστεί και τότε…

Πρώτος (και καλύτερος) ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Ο διεθνής επιθετικός είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής με τον οποίο είχε συνεργαστεί τότε ο Αναστασιάδης, που ουσιαστικά είναι ο προπονητής ο οποίος τον καθιέρωσε στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ.

Δεύτερος ποδοσφαιριστής, που να ανήκε τότε και να ανήκει και τώρα στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, δεν υπάρχει πλην του Σαλπιγγίδη. Ο Στέφανος Αθανασιάδης θα μπορούσε να είναι ο δεύτερος, αλλά ο πιτσιρικάς τότε Κλάους, στα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες του Δικεφάλου, δεν είχε υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο και απλά ίσως να είχε προλάβει και να έκανε κάποιες προπονήσεις με την πρώτη ομάδα.

Υπάρχουν, όμως, κάποια άλλα πρόσωπα στο τεχνικό τιμ της ομάδας, όπως ο Παντελής Κωνσταντινίδης τον οποίο είχε ποδοσφαιριστή το 1998 και τον βρίσκει τώρα σε ρόλο μάνατζερ της ομάδας. Με τον Κώστα Ιωσηφίδη, γενικό αρχηγό σήμερα της ομάδας, υπήρξαν συμπαίκτες στο μεγάλο ΠΑΟΚ του ’70 και ασφαλώς γνωρίζονται πολύ καλά… Κάτι που ισχύει και για τον γενικό αρχηγό σήμερα των Ακαδημιών, τον Σταύρο Σαράφη με τον οποίο οι σχέσεις τους είχαν περάσει από χίλια κύματα, αλλά τελευταία έχουν αποκατασταθεί…

Ο Αναστασιάδης θα βρει και τον Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο. Σε διαφορετικό πόστο. Ο σημερινός διευθυντής των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ συνεργάστηκε με τον Ελληνα προπονητή σε δύο (1997 και 2002) περιόδους της καριέρας του ως τερματοφύλακας του «Δικεφάλου».

Στην Τούμπα ο Άγγελος θα συναντήσει και ένα από τα αγαπημένα του παιδιά, τον Κώστα Λαγονίδη, ο οποίος ήταν στο τεχνικό τιμ στο τελευταίο (2002-2004) πέρασμα του από τον πάγκο του ΠΑΟΚ. Σήμερα, ο πρώην ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου, είναι στο τμήμα σκάουτινγκ των ακαδημιών της ομάδας. Εκεί, όπου ανήκει σήμερα και ο Κυριάκος Αλεξανδρίδης, ο οποίος και τότε εργαζόταν ως προπονητής της β’ ομάδας.

Στα αποδυτήρια της Τούμπας θα βρει και τον φροντιστή της ομάδας, Χρυσοβαλάντη Βαρλάμη, με τον οποίο συνεργάστηκε σ’ όλες τις περιόδους του στον ΠΑΟΚ, αλλά και τους Θανάση Τσιρέλα (φυσιοθεραπευτής), Σάκη Σαραπάνη (φροντιστής) και τον Κυριάκο Κυριάκο (γραφείο Τύπου).

Τέλος, θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως μαζί με τον Αναστασιάδη θα επιστρέψουν στην Τούμπα και οι δύο στενοί συνεργάτες του, ο Απόστολος Τερζής και ο Λεωνίδας Δημητρακόπουλος.