Ο Σάντος δεν είπε λέξη για τον Κλάους…

Ο Φερνάντο Σάντος ανακοίνωσε την αποστολή της Εθνικής ομάδας που θα ταξιδέψει στη Βραζιλία και το απόγευμα πιάνει δουλειά με επτά από τους 23 ποδοσφαιριστές που θα πάρει μαζί του στο Μουντιάλ.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Πορτογάλος προπονητής εξήγησε το σκεπτικό των επιλογών του, αλλά δεν είπε λέξη για τον Στέφανο Αθανασιάδη τον οποίο «έκοψε» από την αποστολή. Αρκετοί ήταν αυτοί που ξαφνιάστηκαν με την επιλογή του Μήτρογλου, ο οποίος προέρχεται από έναν μακροχρόνιο τραυματισμό μέσα στη χρονιά, αφήνοντας έξω τον φορμαρισμένο διεθνή επιθετικό του ΠΑΟΚ. Κι όμως, ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν ανέφερε ούτε μια φορά το όνομά του…

Ο Σάντος απάντησε σε πολλές ερωτήσεις για τις τελικές επιλογές και τον Μήτρογλου. Είπε λοιπόν:

«Μοναδικό κριτήριο είναι η ασφάλεια που με κάνουν να αισθάνομαι αυτοί οι 23 ποδοσφαιριστές. Είδα τον Μήτρογλου στο τελευταίο ματς και νομίζω ότι μπορεί να μας βοηθήσει. Στον αγώνα που έπαιξε δεν έβλεπα τη Φούλαμ, αλλά είχα στραμμένα τα μάτια μου αποκλειστικά και μόνο πάνω στον Μήτρογλου”, είπε ο Σάντος για την κλήση του Κώστα Μήτρογλου, ενώ για τον Βαγγέλη Μόρα που επιστρέφει στην Εθνική ομάδα μετά από τρία χρόνια τόνισε πως η επιλογή του έγινε καθώς “δείχνει ότι αξίζει να είναι μαζί μας, δεν θέλω να στείλω κανενός είδους μήνυμα, αλλά βάζω πάνω από όλα το συμφέρον της Εθνικής. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει κάνει μια πολύ καλή σεζόν με την ομάδα του, τον είδαμε σε πολλά παιχνίδια, πληροί όλες τις προϋποθέσεις και είναι μαζί μας».

Ο Σάντος μίλησε για τον τρόπο που επέλεξε τους 23 ποδοσφαιριστές:

“Αν μπορούσα να πάρω 30, θα έπαιρνα τους 30 της προεπιλογής. Προτίμησα να επιλέξω μια αρκετά ισορροπημένη ομάδα σε όλους τους τομείς. Τρεις τερματοφύλακες, επτά αμυντικοί, επτά μέσοι και έξι επιθετικοί, που έχουν τη δυνατότητα να παίξουν και αλλού εκτός από τη φυσική τους θέση. Γενικότερα το θέμα των τερματοφυλάκων είναι λίγο ιδιαίτερο. Έχουμε τρεις τερματοφύλακες που πληρούν τις προϋποθέσεις που θέλουμε. Φέτος η επιλογή τους ήταν πιο εύκολη από τις κλήσεις του 2012”.

Για αυτούς που “κόπηκαν” σχολίασε: “Μου κοστίζει που άφησα απέξω όσους ποδοσφαιριστές βοήθησαν να φτάσουμε μέχρι εδώ. Όπως είναι η περίπτωση του Φορτούνη ή του Νίνη. Και στην περίπτωση του Σιόβα μου κόστισε, από τη στιγμή που είχε το πρόβλημα τραυματισμού”.

Για την προετοιμασία και τους τρεις αντιπάλους της Εθνικής στο Μουντιάλ ο Σάντος τόνισε:

“Μπαίνουμε στην προετοιμασία μας για έναν αρκετά ισορροπημένο όμιλο. Έχουμε αναλύσει πολύ καλά τους αντιπάλους, τα δυνατά και τα τρωτά τους σημεία. Με εξέπληξε ευχάριστα η Ιαπωνία, που είναι μία ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης”.