Οι «23» που πάνε στο Μουντιάλ

Ο Φερνάντο Σάντος ανακοίνωσε πριν από λίγο σε συνέντευξη Τύπου την αποστολή των 23 παικτών που επιλέχθηκαν τελικά για το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Στην αποστολή δεν συμμετέχει τελικά ο Στέφανος Αθανασιάδης, που ήταν στην προεπιλογή, αντίθετα ο Παναγιώτης Γλύκος θα είναι στην τριάδα των τερματοφυλάκων της Εθνικής. Κόπηκαν επίσης οι: Τζόρβας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Καρέλης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Καράμπελας, Φορτούνης.

“Μοναδικό κριτήριο είναι η ασφάλεια που με κάνουν να αισθάνομαι αυτοί οι 23 ποδοσφαιριστές. Είδα τον Μήτρογλου στο τελευταίο ματς και νομίζω ότι μπορεί να μας βοηθήσει”, είπε ο Σάντος για την κλήση του Κώστα Μήτρογλου, ενώ για τον Βαγγέλη Μόρα που επιστρέφει στην Εθνική ομάδα μετά από τρία χρόνια τόνισε πως η επιλογή του έγινε καθώς “δείχνει ότι αξίζει να είναι μαζί μας, δεν θέλω να στείλω κανενός είδους μήνυμα, αλλά βάζω πάνω από όλα το συμφέρον της Εθνικής. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει κάνει μια πολύ καλή σεζόν με την ομάδα του, τον είδαμε σε πολλά παιχνίδια, πληροί όλες τις προϋποθέσεις και είναι μαζί μας”.

Ο Σάντος μίλησε για τον τρόπο που επέλεξε τους 23 ποδοσφαιριστές:

“Αν μπορούσα να πάρω 30, θα έπαιρνα τους 30 της προεπιλογής. Προτίμησα να επιλέξω μια αρκετά ισορροπημένη ομάδα σε όλους τους τομείς. Τρεις τερματοφύλακες, επτά αμυντικοί, επτά μέσοι και έξι επιθετικοί, που έχουν τη δυνατότητα να παίξουν και αλλού εκτός από τη φυσική τους θέση. Γενικότερα το θέμα των τερματοφυλάκων είναι λίγο ιδιαίτερο. Έχουμε τρεις τερματοφύλακες που πληρούν τις προϋποθέσεις που θέλουμε. Φέτος η επιλογή τους ήταν πιο εύκολη από τις κλήσεις του 2012”.

Για αυτούς που “κόπηκαν” σχολίασε: “Μου κοστίζει που άφησα απέξω όσους ποδοσφαιριστές βοήθησαν να φτάσουμε μέχρι εδώ. Όπως είναι η περίπτωση του Φορτούνη ή του Νίνη. Και στην περίπτωση του Σιόβα μου κόστισε, από τη στιγμή που είχε το πρόβλημα τραυματισμού”.

Για την προετοιμασία και τους τρεις αντιπάλους της Εθνικής στο Μουντιάλ ο Σάντος τόνισε:

“Μπαίνουμε στην προετοιμασία μας για έναν αρκετά ισορροπημένο όμιλο. Έχουμε αναλύσει πολύ καλά τους αντιπάλους, τα δυνατά και τα τρωτά τους σημεία. Με εξέπληξε ευχάριστα η Ιαπωνία, που είναι μία ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης”.

Αναλυτικά οι 23 ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός είναι οι εξής:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Ορέστης Καρνέζης, Παναγιώτης Γλύκος, Στέφανος Καπίνο.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Βασίλης Τοροσίδης, Λουκάς Βύντρα, Κώστας Μανωλάς, Βαγγέλης Μόρας, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Χοσέ Χολέμπας, Γιώργος Τζαβέλλας.

ΜΕΣΟΙ: Κώστας Κατσουράνης, Αλέξανδρος Τζιώλης, Γιάννης Μανιάτης, Γιώργος Καραγκούνης, Παναγιώτης Κονέ, Ανδρέας Σάμαρης, Παναγιώτης Ταχτσίδης, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Φάνης Γκέκας, Γιώργος Σαμαράς, Γιάννης Φετφατζίδης, Κώστας Μήτρογλου, Δημήτρης Σαλπιγγίδης,.