Ο… εφιάλτης του Κλάους

Μαζί με δύο τρεις στενούς του φίλους ο Στέφανος Αθανασιάδης προσπαθεί να ξεπεράσει την απογοήτευση για τη μη παρουσία του στην 23αδα της Εθνικής ομάδας, που θα ταξιδέψει στη Βραζιλία.

Ο διεθνής φορ του ΠΑΟΚ σε κακή ψυχολογική κατάσταση θέλει να δώσει μέσα του μια ερμηνεία για την απόφαση του Φερνάντο Σάντος να τον αφήσει εκτός αποστολής για το Μουντιάλ. Μέχρι σήμερα το πρωί πίστευε ότι άξιζε, βάσει των φετινών εμφανίσεων του, να είναι στην 23αδα της Εθνικής ομάδας. Το ήθελε πολύ, το έβλεπε ως τη μεγαλύτερη τιμή για έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή να είναι παρών στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή του πλανήτη.

Η παρουσία του στην προεπιλογή των 30 ποδοσφαιριστών έκανε τον Κλάους να πιστέψει, ότι στο τέλος θα μπει και αυτός στο αεροπλάνο για τη Βραζιλία. Ήρθε, όμως, η σημερινή ανακοίνωση των 23 ονομάτων να τον προσγειώσει στην πραγματικότητα.

Το θετικό για τον Αθανασιάδη είναι ότι δεν τον έχουν πάρει τα χρόνια. Ξέρει καλά, όπως έλεγε, ότι θα έχει κι άλλες ανάλογες ευκαιρίες στο μέλλον, ξέρει ότι από αυτή την ψυχολογική δοκιμασία πρέπει να βγει δυνατός και να γίνει ακόμη καλύτερος…

Γι’ αυτό άλλωστε κρατάει και αυτή την στάση. Την ώρα που η κριτική προς τον Σάντος για το «κόψιμο» του Αθανασιάδη από την αποστολή και την παρουσία του εδώ και μήνες τραυματία Μήτρογλου είναι κάτι παραπάνω από έντονη, ο επιθετικός του ΠΑΟΚ δεν έχει πει το παραμικρό. Ούτε έχει βγει να σχολιάσει, ούτε να πει το τι αισθάνεται.

Αφήνει να το ξέρουν καλά οι κοντινοί του άνθρωποι, που προσπαθούν είναι αλήθεια να τον στηρίξουν ψυχολογικά. Δεν είναι δα και μικρό πράγμα να βλέπεις το Μουντιάλ από την τηλεόραση, ενώ ξέρεις ότι θα μπορούσες να είσαι εκεί…