Φαϊσκα: «Το γκολ μου με τον Άρη…»

Αναμφίβολα ένα από τα πιο κομβικά παιχνίδια της σεζόν που τελείωσε για τον Άρη, ήταν εκείνο με τον Πλατανιά. Η ήττα, αλλά κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ήρθε και όσα… προκάλεσε, ουσιαστικά ήταν ένα μεγάλο χτύπημα στην προσπάθεια που έκαναν τότε οι «κίτρινοι» για να μείνουν στην κατηγορία.

Πρωταγωνιστές της επίμαχης φάσης, του γκολ-φάντασμα όπως χαρακτηρίστηκε από πολλούς, εκτός από τον βοηθό Γουργιώτη ήταν και ο Βάσκο Φαϊσκα. Ο Πορτογάλος ήταν εκείνος που έκανε την κεφαλιά, μετά το διπλό δοκάρι του Βλαχοδήμου, με τον Διούδη να αποκρούει και τον Γουργιώτη να δείχνει σέντρα.

Ο 33χρονος ποδοσφαιριστής του Πλατανιά παραχώρησε μία συνέντευξη στην ιταλική ιστοσελίδα www.picenotime.it, που ασχολείται με θέματα της Άσκολι, ομάδα στην οποία αγωνίστηκε για μια τριετία ο Φαϊσκα, πριν υπογράψει στον Πλατανιά. Ο δημοσιογράφος λοιπόν τον ρώτησε, ποια ήταν στιγμή που θα θυμάται περισσότερο από τη φετινή σεζόν. Διαβάζοντας την απάντησή του θα διαπιστώσετε πως και ο ίδιος δεν είναι και τόσο σίγουρος ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή.

Η απάντησή του λοιπόν: «Η στιγμή που θα θυμάμαι με χαρά, σε προσωπικό επίπεδο, είναι σίγουρα το μοναδικό γκολ που πέτυχα φέτος, με το οποίο κερδίσαμε τον Άρη στην έδρα μας με 2-1 και ουσιαστικά αποφύγαμε το μπαράζ υποβιβασμού. Έγινε χαμός σε εκείνο το παιχνίδι. Διπλό δοκάρι, εγώ έκανα κεφαλιά μπροστά από την εστία, αλλά ο τερματοφύλακας απέκρουσε, ίσως και πάνω στην γραμμή. Ο επόπτης νόμιζε ότι πέρασε η μπάλα πέρασε κι έδειξε σέντρα, προκαλώντας την αντίδραση των παικτών του Άρη που του επιτέθηκαν και τον έριξαν στο έδαφος (σ.σ. ανακρίβεια…). Στη συνέχεια, υπήρξαν αποβολές και το ματς διεκόπη για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια άρχισε και πάλι το παιχνίδι και καταφέραμε να πάρουμε μία πολύ σημαντική νίκη με το δικό μου γκολ. Την επόμενη ημέρα, όλες οι εφημερίδες στην Ελλάδα δεν ασχολήθηκαν με τίποτε άλλο…».