Το ύστατο αντίο στον Παναγιώτη…

Συντετριμμένος ο ελληνικός αθλητισμός αποχαιρετά σήμερα στις 4 το μεσημέρι τον γίγαντα Παναγιώτη Ποικιλίδη, που έφυγε τόσο πρόωρα από κοντά μας σε ηλικία 49 ετών.

Ο καλός φίλος Παναγιώτης, άφησε πίσω του τη σύζυγό του και τα τρία παιδιά του, μα πάνω από όλα μας άφησε όλους να ζούμε με τις αναμνήσεις…

Γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1965 στη Θεσσαλονίκη. Ηταν από τα μεγαλύτερα ονόματα που ανέδειξε η ελληνική πάλη. Πήρε μέρος σε τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες και η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του ήρθε στο Λος Αντζελες το 1984. όταν σε ηλικία 19 ετών είχε κατακτήσει την 4η θέση στην κατηγορία των βαρέων βαρών στην ελληνορωμαϊκή. Στους ίδιους Αγώνες ήταν 8ος επίσης στην κατηγορία βαρέων βαρών στην ελευθέρα πάλη.

Οκτώ χρόνια αργότερα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, είχε κατακτήσει την 8η θέση στην κατηγορία βαρέων βαρών στην ελληνορωμαϊκή και το 1996 στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ατλάντα είχε φθάσει στην 5η θέση. στην ίδια κατηγορία.

Επίσης από το 1986 μέχρι το 1991 πάλεψε σε τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα, καλύτερη θέση η 6η στα 100κ. της ελληνορωμαϊκής στη διοργάνωση του 1986. ενώ σε επίπεδο ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων είχε να επιδείξει τις δύο 4ες θέσεις στα 130κ στις διοργανώσεις του 1991 και του 1994.

Το 2000 επανίδρυσε το τμήμα πάλης του ΠΑΟΚ και έδινε και την ψυχή του για το άθλημα, ενώ υπηρέτησε στο πυροσβεστικό σώμα.

Ο Παναγιώτης Ποικιλίδης ήταν μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από το 2007 μέχρι και τώρα. Ηταν από την πρώτη ημέρα στο πλευρό του Θοδωρή Ζαγοράκη στην προσπάθεια που έκανε, κατόπιν του Ζήση Βρύζα και τέλος του Ιβάν Σαββίδη.