Λίνο: «Ζήτησα ένα καλύτερο συμβόλαιο»

Ο Λίνο βρίσκεται από σήμερα στη Βραζιλία μαζί με την οικογένειά του, ετοιμάζεται να δει από κοντά τους αγώνες του Μουντιάλ, αλλά το μυαλό του είναι πίσω στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ.

Αν και επιθυμία των δύο πλευρών είναι να ανανεωθεί για ακόμη ένα χρόνο η συνεργασία τους δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή για το νέο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Υπάρχει τεράστια διαφορά στο οικονομικό και ο Βραζιλιάνος, όπως λέει σε συνέντευξη του στα ΣΠΟΡ, θέλει να μείνει στον ΠΑΟΚ αλλά με ένα καλύτερο συμβόλαιο από το φετινό με υψηλότερες απολαβές.

Κι ας μην κρυβόμαστε. Βάσει των εμφανίσεων του ο Λίνο απέδειξε στο γήπεδο, ότι αξίζει ένα πολύ καλύτερο συμβόλαιο, έστω κι αν την 1η Ιουλίου κλείνει τα 37 του χρόνια.

Διαβάστε τι είπε ο Βραζιλιάνος στην συνέντευξη του στα ΣΠΟΡ:

-Είχατε καμία νεότερη επαφή μετά από το τελευταίο ραντεβού της Τετάρτης;
“Όχι δεν είχαμε καμία νεότερη επαφή. Μείναμε σε αυτά που είπαμε την Τετάρτη όταν δεν υπήρξε οριστική συμφωνία”

-Η διαφωνία ήταν στο οικονομικό;
“Οχι μόνο. Υστερα από μία γεμάτη αγωνιστικά χρονιά για μένα και σύμφωνα με αυτά που προσέφερα, ζήτησα ένα λίγο καλύτερο συμβόλαιο από το περσινό. Λογικό δεν είναι; Οι παίκτες αμείβονται για αυτά που προσφέρουν. Επίσης δεν θέλω να σταματήσω το ποδόσφαιρο του χρόνου και σε αυτά που μου πρόσφεραν ήταν από του χρόνου να κρεμάσω τα παπούτσια μου για να γίνω σκάουτερ στη Νότια Αμερική. Εγώ πιστεύω ότι μπορώ να παίξω σε καλό επίπεδο για άλλα 2-3 χρόνια παρότι τον Ιούλιο μπαίνω στα 38 μου! Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να κλείσουμε πιο εύκολα το θέμα της παραμονής μου, αλλά κάθε χρόνο πάει όλο και πιο πίσω. Φέτος είχαμε πει από τον Μάρτιο να μιλήσουμε για την παραμονή μου και τώρα τελειώνει ο Μάιος και συμφωνία δεν κάναμε. Αυτό με στεναχωρεί λίγο, γιατί περίμενα να συμφωνήσουμε πιο εύκολα”.

-Τελικά πιστεύεις ότι θα μείνεις;
“Ολοι μου είπαν ότι είμαι σημαντικός παίκτης για τον ΠΑΟΚ, ότι πρέπει να μείνω και να βοηθήσω και την επόμενη σεζόν, αλλά η πρόταση που μου έγινε με έκανε να νιώσω ότι δεν έχω τόσο μεγάλη αξία. Θεωρώ ότι στο τέλος θα τα βρούμε με τον ΠΑΟΚ, αλλά θα ήθελα να έχει κλείσει ήδη αυτό το θέμα. Το γεγονός είναι ότι και οι δύο πλευρές θέλουμε να συνεχίσουμε μαζί οπότε όταν υπάρχει θέληση πάντα βρίσκεται μία λύση. Αλλά αυτή η συζήτηση με την ομάδα έπρεπε να είχε γίνει ήδη…”.

-Οπότε τι περιμένεις για να μείνεις;
“Ο,τι είχα να πω το είπα στη διοίκηση. Πλέον το αν θα μείνω (που θέλω να πιστεύω ότι θα μείνω) είναι στα χέρια του ΠΑΟΚ. Το σίγουρο είναι ότι νιώθω πως μπορώ να παίξω περισσότερο από ακόμη ένα χρόνο μπάλα”.

-Σχεδιάζεις να δεις από κοντά κάποια ματς στο Μουντιάλ;
“Φυσικά! Δεν ήταν δυνατόν να γίνεται το Παγκόσμιο Κύπελλο στη χώρα μου, να είμαι εγώ εκεί και να μην πάω σε κάποια παιχνίδια. Θα πάω να δω και την Εθνική Ελλάδας! Η αλήθεια είναι ότι τώρα τα λέω αυτά, αλλά όταν βρίσκομαι στην πατρίδα μου για διακοπές μετά τεμπελιάζω και μένω μόνο στο σπίτι για να ξεκουραστώ. Αλλωστε οι αποστάσεις στη Βραζιλία είναι τεράστιες και για να δεις κάποια ματς μπορεί να χρειάζεται και 4-5 ώρες με το αεροπλάνο! Πάντως έχω στο πρόγραμμα μου να πάω να δω το ματς της Ελλάδας με την Ιαπωνία και το παιχνίδι της Βραζιλίας με την Κροατία”.