Ο ΠΑΟΚ, ο Αιγινιακός κι ο… Γεωργιάδης

Ενα βήμα πιο κοντά είναι ΠΑΟΚ και Αιγινιακός σ’ ότι αφορά την μελλοντική συνεργασία των δύο ομάδων. Παρουσία περίπου 70-80 ατόμων, διεξήχθη το βράδυ της Δευτέρας η ανοιχτή συγκέντρωση για τον Αιγινιακό, στο κλειστό γυμναστήριο του μπάσκετ στο Αιγίνιο.

Στην άτυπη γενική συνέλευση το λόγο πήρε κυρίως ο πρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Καρανικόλας, κάνοντας έναν απολογισμό για τη χρονιά που φεύγει, αγωνιστικά και οικονομικά, ενώ τονίστηκε ότι η ομάδα ήταν υγιής και νοικοκυρεμένη και δεν έχει ιδιαίτερα χρέη.

Τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει αν «περπατήσει» το εγχείρημα για τη συνεργασία με τον ΠΑΟΚ και πρέπει να υπάρξουν γραπτές κατοχυρώσεις και δικλείδες, για να μετουσιωθεί σε πράξη η θετική διάθεση των δυο πλευρών.

Σε γενικές γραμμές οι φίλοι του Αιγινιακού εμφανίζονται θετικοί ως προς το ενδεχόμενο η ομάδα τους να αποτελέσει «δορυφόρο» του ΠΑΟΚ, ενώ αναμένεται και η τελική απόφαση του Ιβάν Σαββίδη για το αν θα προχωρήσει η όλη διαδικασία.

Ο πρόεδρος του Αιγινιακού επισήμανε ότι αυτή η κίνηση είναι προς το συμφέρον του συλλόγου και της τοπικής κοινωνίας.

Όπως ο ίδιος είπε, εταιρία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη θα αποκτήσει το 51% της ΠΑΕ Αιγινιακός, χωρίς οικονομικο τίμημα, αλλά με την υποχρέωση να βελτιώσει τις εγκασταστάσεις της ομάδας και τα δύο υπάρχοντα προπονητικά γήπεδα. Στη διοίκηση θα παραμείνουν οι άνθρωποι, που είναι και σήμερα.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό τμήμα, προπονητικό τημ θα επιλέξει ο ΠΑΟΚ και είναι ξεκάθαρο ότι σ΄ αυτή την περίπτωση ο Γεωργιάδης είναι φαβορί να πάει στο Αιγίνιο.

Ο ΠΑΟΚ θα επιλέξει και τους παίκτες, θα στείλει δικούς του παίκτες στο Αιγίνιο, ενώ στην ομάδα θα παραμείνουν οι παίκτες του τωρινού ρόστερ, που θεωρείται ότι πρέπει να μείνουν.

Ο στόχος της ομάδας, φυσικά θα είναι η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα, έστω κι αν την επόμενη σεζόν αυτό δεν είναι εύκολο, λόγω του ανταγωνισμού που θα υπάρχει.

Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε κι ο Καρανικόλας στους φιλάθλους του Αιγινίου, για τον Αιγινιακό αυτή είναι μία καλή συμφωνία, γιατί η πλευρά Σαββίδης θα έχει κίνητρο να διατηρεί ανταγωνιστική ομάδα στις επαγγελματικές κατηγορίες. Σε περίπτωση που η ομάδα πέσει στην Γ΄Εθνική, αυτομάτως παεύι να είναι ΠΑΕ και να ανήκει στην εταιρία του Σαββίδη, κι επιστρέφει στην τοπική κοινωνία.

Στη χθεσινή συγκέντρωση – ενημέρωση, δεν υπήρξε ούτε ένας που να διαφώνησε με την προοπτική της συνεργασίας Αιγινιακού – ΠΑΟΚ.