Υπάρχει (τελικά) ζωή στον Άρη

Όπως ήταν αναμενόμενο η γενική συνέλευση του ερασιτέχνη Άρη (μαραθώνια αφού άρχισε στις 20:30 και ολοκληρώθηκε μετά τη 1:30) παρουσίασε εξαιρετικό ενδιαφέρον. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Από σοβαρούς, μέχρι και πολύ σοβαρούς. Καταρχήν ξεκαθάρισε, όσο μπορεί να το πει κανείς, το τοπίο σε ό,τι έχει να κάνει με τη διοίκηση του ΑΣ. Σε αυτό το κομμάτι αποφασίστηκε να παραμείνει το νυν συμβούλιο με την προϋπόθεση ότι σε ένα διάστημα 20 ημερών θα συγκληθεί νέα συνέλευση για την εκλογή νέας διοίκησης. Σε αυτό το διάστημα θα έχουν δικαίωμα να δηλώσουν υποψηφιότητες όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία (για την ώρα υπάρχει μία ομάδα 18 ατόμων με επικεφαλής τον Χάρη Παπαγεωργίου.

Επίσης σε ό,τι έχει να κάνει με τον ερασιτέχνη παρουσιάστηκε η κατάσταση από τον πρόεδρο Θωμά Γιώτα και τον αντιπρόεδρο, Κώστα Χαριτωνίδη, ενώ σε διαδικαστικά θέματα αποφασίστηκε η ετήσια συνδρομή να οριστεί στα 20 ευρώ και να δοθεί εξουσιοδότηση στο δ.σ. του ΑΣ να διαγράψει όσα μέλη θεωρεί πως κάνουν κακό στο σύλλογο.

ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ: «ΑΜΚ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ»

Τον λόγο πήρε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Παναγιώτης Στεφανίδης, ο οποίος προανήγγειλε γενική συνέλευση των μετόχων στις 5 Ιουλίου, ενώ κατέθεσε την πρόταση του διοικητικού συμβουλίου για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στα 7.000.000 ευρώ, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Προτείνουμε να είναι στα 7.000.000 ευρώ., ώστε αυτός που θα τα βάλει, να πάρει το 51% των μετοχών και να πάρει την ομάδα. Ζητάμε από το Σώμα της Συνέλευσης να εγκρίνει την πρόταση μας για ΑΜΚ». Τελικά εγκρίθηκε, η πρόταση για την ΑΜΚ στα 7.000.000 ευρώ, στην γ.σ. των μετόχων, στις 5 Ιουλίου.

Από πολλούς αυτό θεωρήθηκε ως προάγγελος έλευσης επενδυτή, χωρίς πάντως να επιβεβαιώνεται για την ώρα από τον Στεφανίδη.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ επίσης απαντώντας σε ερωτήσεις είπε μεταξύ άλλων: «Αυτή τη στιγμή έχουμε 22 παίκτες, που κάνουν υπομονή. Είχαμε δύο προσφυγές, στη μία θα βρούμε συμβιβαστική λύση και ο παίκτης θα παραμείνει στην ομάδα. Μέχρι την άλλη Παρασκευή τελειώνουμε, θα σας παρουσιάσουμε ένα πλάνο που έχουμε τρέξει».

Και συνεχίζοντας αποκάλυψε…: «Εδώ και μέρες, η μισή μας μέρα αναλώνεται σε επαφές με πιστωτές και η άλλη μισή σε επαφές με ανθρώπους, οι οποίοι δηλώνουν ενδιαφερόμενοι για την ΠΑΕ Άρης. Αν δε δω χρήματα και, εν προκειμένω, έστω 2 εκατομμύρια ευρώ, δε θα μπω στη διαδικασία να μιλήσω για οποιοδήποτε όνομα. Έχουμε γίνει αντικείμενο συζήτησης και ανεκδότων στα κοινωνικά δίκτυα, επειδή παρουσιάζονται -συνεχώς- ενδιαφερόμενοι. Σας το λέω κι εγώ πως έρχονται… αβέρτα. Πρώτα πρέπει να δούμε τα χρήματα, για να πεισθούμε πως μπορεί κάποιος να βοηθήσει».

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΑΛΑΝΟΥ-ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Στο βήμα ανέβηκε και ο Γιώργος Γαλανός, που ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τα διοικητικά του Άρη. Του τέθηκαν ερωτήσεις σχετικές με τις επαγγελματικές δραστηριότητές του, ενώ σαν μια γενική άποψη τόνισε πως δεν θέλει να παίξει η ομάδα στην Γ’ Εθνική, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Σε ερώτηση γιατί με τα χρήματα που λέει πως θέλει να επενδύσει δεν συνεισφέρει ώστε η ΠΑΕ να μπει στο άρθρο 106 και να παίξει στην Β’ Εθνική τόνισε μεταξύ άλλων: «Το έχει αναλάβει ο δικηγόρος μου, αλλά δε νομίζω ότι θα βοηθήσει τον Άρη. Άλλωστε, θα χρειαστεί να βάλω 1-2 εκατομμύρια μόνο για το άρθρο και είναι πολλά χρήματα».

Τότε παρενέβη ο Στεφανίδης: «Δεσμεύομαι εδώ δημόσια πως δεν θα βάλεις ούτε ένα ευρώ για το άρθρο 106. Παρουσίασε τα έγγραφα από την τράπεζά σου και πάρε την ομάδα καθαρή. Μπορείς; Μου θυμίζεις τον Κούγια. Μας κοροιδεύεις όλους εδώ μέσα. Ζητώ μια επιστολή από την τράπεζα σου ότι είσαι αξιόπιστος επενδυτής και μέσα σε διάστημα 5 ημερών σου παραχωρώ χωρίς κόστος τα ηνία της ΠΑΕ».

Ο Γαλανός απάντησε πως διαφωνεί με τον Στεφανίδη και ζήτησε από τον ΑΣ και την ΚΜΑ να αποφασίσουν για το μέλλον του Άρη, ανακοινώνοντας πως την Παρασκευή θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Στην τοποθέτησή του είπε: «Αυτοί που διοικούν από το 2004 και μετά, με έκαναν να μην είμαι κοντά στη μεγάλη μου αγάπη. Δε γίνεται να μπαίνει ο πρόεδρος του Άρη με φουσκωτούς στο γήπεδο. Έχουμε όσα χρήματα χρειάζονται. Αυτή η κατάσταση που επικρατεί, με θλίβει. Η πρόταση μου είναι μέχρι τα τέλη του μήνα, ο χρόνος στενεύει. Θέλω δίπλα μου άφθαρτους ανθρώπους. Πρόταση μου είναι και νομικά να υπάρχει επιτροπή που θα ελέγχει τον Άρη».

Στη συνέχεια του τέθηκαν ερωτήσεις, με το κεντρικό νόημα των απαντήσεών του να είναι: «Όραμα μου είναι το 2016 ο Άρης να είναι στην Α’ Εθνική. Θα κάνω ό,τι χρειαστεί, θα δώσω όσα χρήματα χρειάζονται για να συμβεί αυτό. Δεν έχω καμία απαίτηση από τον Άρη. Έχω μια εταιρία που έχει 2,5 εκατομμύρια ευρώ κέρδη».

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Μπορεί και να χάσω τα λεφτά μου. Εγώ δεν πρόκειται να κάτσω ούτε μια ώρα παραπάνω αν ο κόσμος με βρίζει και δε με θέλει».

Σε αυτό το σημείο παρενέβη και πάλι ο Στεφανίδης: «Δεν θέλουμε λεφτά. Είσαι ανήθικος, ήρθες εδώ και μας κοροϊδεύεις. Φέρε επιστολή από την τράπεζά σου ότι είσαι αξιόχρεος επενδυτής, δώσε μας πέντε εργάσιμες μέρες να προχωρήσουμε στην κατάθεση του 106ια με τους νομικούς και πάρε την ΠΑΕ χωρίς ευρώ».

Ο Γαλανός είπε επίσης: «Η πρόταση μου ισχύει μέχρι τις 23 Ιουνίου. Δεν θέλω να κάνω κακό στον Άρη. Μακάρι να βρεθεί επενδυτής, εγώ θα είμαι δίπλα του», ενώ σε ερώτηση για τον Ηρακλή και την παλιά εμπλοκή του εκεί απάντησε:  «Η ιστορία με τον Ηρακλή έχει τελειώσει. Θεωρώ ως κακόβουλη μία ερώτηση τέτοια. Δεν υπάρχει Ηρακλής για μένα».

Είπε ακόμη πως θα βρεθούν οι δύο εκκαθαριστές που απαιτούνται σε περίπτωση που η ομάδα αγωνιστεί στην Γ΄Εθνική: «Έχουμε βρει τον έναν και θα βρω σύντομα και τον άλλον. Δεν αποκλείω να είμαι κι εγώ ο ίδιος».

«ΜΕ 600-700.000 ΠΑΙΖΟΥΜΕ Β’»

Η γενική συνέλευση ολοκληρώθηκε με μερικές ακόμη τοποθετήσεις από τον Παναγιώτη Στεφανίδη.

«600.000 με 700.000 ευρώ χρειάζεται ο Άρης για να παίξει του χρόνου στη Β΄Εθνική. Γιατί να παίξουμε στη Γ΄Εθνική;», ενώ σε ερώτηση για το αν η νυν διοίκηση θα «κυνηγήσει» δικαστικά παράγοντες που καταχράστηκαν χρήματα απάντησε: «Θέλω να ανοίξουν οι λογαριασμοί. Κάποιοι άνθρωποι έδειχναν να βάζουν λεφτά τα προηγούμενα καλοκαίρια από τα ταμεία της ΠΑΕ Άρης στους λογαριασμούς τους».

Συνεχίζοντας αποκάλυψε μέρος του πλάνου της νυν διοίκησης για την επόμενη ημέρα του Άρη: «Περιμενουμε έσοδα από διαρκείας, από πώληση ποδοσφαιριστή μας κι από μία διοργάνωση από την οποία θα κερδίσουμε πολλά. Χρειαζόμαστε γύρω στις 300.000-350.000 για να πάρουμε την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής. Τα έσοδα μας την επόμενη σεζόν θα πρέπει να είναι το λιγότερο κοντά στα 3 εκ. ευρώ».

Καταλήγοντας ο Στεφανίδης είπε πως στις 15 Ιουνίου η διοίκησή του θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τον Ερασιτέχνη για να συνεχίσει στην ΠΑΕ, εφόσον δεν υπάρξει πρόταση από υποψήφιο επενδυτή.