Τι μάθαμε στην Γεν. Συνέλευση

Αρκετές ώρες μετά την ολοκλήρωση της γενικής συνέλευσης του ΑΣ Άρης κι αφού με καθαρό μυαλό φιλτράρει κανείς όλα όσα ειπώθηκαν, υπάρχει ένα επιπλέον ενδιαφέρον για το τι θα πρέπει να περιμένουμε για την επόμενη ημέρα στην ομάδα. Όχι μόνο για την ΠΑΕ, εκεί όπου (καλώς ή κακώς) στρέφονται τα βλέματα, αλλά και στον ερασιτέχνη.

Για το τελευταίο φαίνεται πως για την ώρα προκρίνεται η λύση διοίκησης με επικεφαλής τον Χάρη Παπαγεωργίου, από τη στιγμή που μέχρι τώτα δεν υπάρχει άλλη υποψηφιότητα. Και μιλάμε βέβαια πάντα για διοίκηση Ειρηνοδικείου, που θα κληθεί να διαχειριστεί, όπως και η απερχόμενη διοίκηση, μία τραγική κατάσταση.

Σε ό,τι αφορά στην ΠΑΕ, αυτό που θα πρέπει να θεωρηθεί ως ευχάριστο, σε πρώτη φάση, είναι ότι κάτι… κινείται. Και για την ακρίβεια, χθες διαπιστώσαμε πως υπάρχουν δύο προτάσεις για την επόμενη ημέρα της ΠΑΕ. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον.

Για την περίπτωση Γαλανού, οφείλω να παρατηρήσω τα εξής: Το «Γ’ Εθνική» δεν έχει μπει για τα καλά στο μυαλό των Αρειανών. Δεν το ακούν… εντάξει και διαπιστώνω πως δεν είναι πολλοί οι θιασώτες αυτής της άποψης. Το ξεπερνάμε αυτό βέβαια, διότι δεν αποκλείετα η ομάδα να οδηγηθεί από τις εξελίξεις μόνη της σε αυτή την επιλογή. Ο Γαλανός υποσχέθηκε ρευστό, κάτι που λείπει εδώ και μήνες από τον Άρη.

Υποσχέθηκε στήριξη σε ό,τι χρειαστεί και σε συνεργασία με τους νομικούς του να τρέξει τι θέμα της ειδικής εκκαθάρισης. Ως εδώ όλα καλά. Δεν θα προχωρήσω σε περαιτέρω σχόλια επ’ αυτού, αλλά θα περιμένω την συνέντευξη Τύπου που προανήγειλλε για την Παρασκευή, όπου προφανώς θα αναλύσει πιο αναλυτικά την πρότασή του και θα απαντήσει σε ερωτήσεις.

Επιτρέψτε μου μόνο τούτο. Βγάζοντας τελείως από την κουβέντα την διοικητική ενασχόλησή του με τον Ηρακλή (γιατί συζητήθηκε και αυτό) και ό,τι έχει προκύψει από εκείνη, θεωρώ πως για να προχωρήσει σε μία πρόταση οφείλει να γνωρίζει και τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ. Να έχει δηλαδή μία ενημέρωση για το τι συμβαίνει στην ομάδα. Όπως ακριβώς πράττει κάποιος που θέλει να αναλάβει μία εταιρεία, χρεωμένη ή όχι. Σύμφωνα με την νυν διοίκηση, μέχρι αυτή τη στιγμή, η πλευρά Γαλανού δεν έχει ζητήσει κανένα στοιχείο. Χωρίς αυτό βέβαια να αποκλείει ότι μέχρι την Παρασκευή δεν θα το κάνει κιόλας.

Πάμε στην δεύτερη πρόταση που έπεσε χθες στο τραπέζι. Κι αφήνω στην άκρη τα σενάρια που κυκλοφόρησαν λόγω του αιτήματος της διοίκησης Στεφανίδη για ΑΜΚ επτά εκατ. ευρώ ή αυτά που είπε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΑΕ ότι υποψήφιοι επενδυτές τον έχουν πλησιάσει, χωρίς ακόμη να του έχουν δείξει… χρήμα.

Η νυν διοίκηση, δια στόματος Στεφανίδη, είπε πως είναι πολύ κοντά στο να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις ώστε η ομάδα να «αντέξει» την FootballLeague. Μίλησε με συγκεκριμένα ποσά, τα οποία δεν είναι μεγάλα, όμως για τον Άρη, όπως τον ξέρουμε τα τελευταία δύο χρόνια…

Παράλληλα ξεκαθαρίστηκε ένα μέρος του πλάνου της διοίκησης της ΠΑΕ για έσοδα, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει κι έσοδα απί διαρκείας, χορηγίες, τηλεοπτικά, «διευκολύνσεις» από Αρειανούς παράγοντες, αλλά και πωλήσεις παικτών. Ολοκληρωμένο σχέδιο αναμένεται μέχρι την άλλη Παρασκευή, κάτι που προφανώς σημαίνει πως μέχρι τότε είναι το χρονικό όριο που έχει τεθεί από την ΠΑΕ για τις επαφές με τους πιστωτές και τους όποιους διακανονισμούς επιτευχθούν.

Βέβαια κι εδώ υπάρχουν ακόμη απορίες, οι οποίες προφανώς θα απαντηθούν μέχρι την Παρασκευή. Όπως για παράδειγμα, από που προκύπτει η τόσο μεγάλη βεβαιότητα ότι θα υπάρξουν συμφωνίες με τους περισσότερους, αν όχι με όλους τους πιστωτές. Ίσως επειδή σε αντίθετη περίπτωση δεν θα πάρουν τίποτα. Μπορεί. Όπως μπορεί να υπάρχει και κάτι άλλο. Επίσης μπορεί.

Εν κατακλείδι, αν κι ακόμη δεν υπάρχει ακριβής και συγκεκριμένη πρόταση, το μόνο ευχάριστο είναι ότι κάτι κινείται. Κάτι υπάρχει. Είτε λέγεται Γαλανός, είτε Στεφανίδης, είτε Παντελίδης. Κάτι γίνεται. Κι αυτό από μόνο του δεν μπορεί παρά να είναι… αισιόδοξο. Όποια κατάληξη κι αν έχει, πλέον…