Ο «Αρειανός» Γκαϊτάν

Ο Νικολάς Γκαϊτάν δεν θα παίξει στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ, όμως γεύση από Θεσσαλονίκη έχει πάρει. Και για να ακριβολογούμε λίγο έλειψε να γίνει και κάτοικος Θεσσαλονίκης!!!

Στις 5 Αυγούστου το 2009 ο Αρης φιλοξένησε την Μπόκα Τζούνιορς στο «Κλεάνθης Βικελίδης» σε ένα σπουδαίο φιλικό παιχνίδι. Σε εκείνο το ματς, ο πιτσιρικάς τότε Γκαϊτάν είχε αγωνιστεί για 60 λεπτά όταν και αντικαταστάθηκε από τον Ινσούα.

Οι φίλοι του Αρη όμως είχαν ακούσει ξανά το όνομά του, μιας και περίπου δύο εβδομάδες νωρίτερα το όνομά του φιλοξενήθηκε στα ρεπορτάζ της ομάδας ως υποψήφιος μεταγραφικός στόχος. Εκεινη την περίοδο υπήρχε δίαυλος επικοινωνίας Μπόκα-Αρη κι έτσι οι «κίτρινοι» είχαν συζητήσει με τους Αργεντινούς το ενδεχόμενο δανεισμού του παίκτη.

Το θέμα ωστόσο κόλλησε και ο… αστικός μύθος λέει πως κατά την παραμονή της Μπόκα στην Θεσσαλονίκη έγινε μία ύστατη προσπάθεια να αποκτηθεί ο ποδοσφαιριστής. Αυτό δεν έγινε, ο Γκαϊτάν έμεινε ένα χρόνο ακόμη στην Αργεντινή και το 2010 μετακόμισε στην σημερινή ομάδα του, με την Μπενφίκα να πληρώνει 8.500.000 ευρώ!

Το ποσό φαίνεται μεγάλο, αλλά δεν είναι καθόλου, αν αναλογιστεί ότι ο 26χρονος Αργεντίνος μεσοεπιθετικός κοστολογείται σήμερα γύρω στα 15.000.000 ευρώ…