Πνίγηκε στην… πλούσια ακτή

OΟυρουγουάη πήγε με μεγάλες φιλοδοξίες στην γειτονική Βραζιλία, πολλοί πιστεύουν ότι είναι ικανή να φτάσει μακριά, αλλά σε πρώτη φάση… πνίγηκε στην «πλούσια ακτή». Αυτό σημαίνει «Κόστα Ρίκα»…

Οι Ουρουγουανοί ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο το παιχνίδι, προηγήθηκαν με πέναλτι του Καβάνι στο 24’, σε κράτημα του Λουγκάνο μέσα στην περιοχή (σωστή απόφαση του Μπρουχ), αλλά στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα έδειξαν πως είναι μια ομάδα με… ταβάνι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Κόστα Ρίκα μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, έψαξε την ισοφάριση και πολύ γρήγορα κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι, με δύο ωραία γκολ. Το πρώτο από τον Κάμπελ του Ολυμπιακού στο 54’ και το δεύτερο από τον Ντουάρτε στο 57’.

Στο μισάωρο που απέμενε, ο Ταμπάρεζ δεν βρήκε τον τρόπο να αλλάξει τη μορφή του αγώνα και να σώσει την παρτίδα.

Οι Κοσταρικανοί, που πήγαν… τραγικά στα προμουντιαλικά φιλικά, πέτυχαν και τρίτο γκολ στο 84’ με τον Ουρένια, και καθάρισαν το παιχνίδι.

Οι Ουρουγουανοί, που έπαιξαν χωρίς τον ανέτοιμο Σουάρεζ, έδειξαν ότι είναι οι γνωστοί Ουρουγουανοί στις καθυστερήσεις. Χωρίς λόγο ο Μάξι Περέιρα κλώτσησε τον Κάμπελ και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη.

ΓΚΟΛ : 24’ (πεν) Καβάνι – 54’ Κάμπελ, 57’ Ντουάρτε, 84’ Ουρένια.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ : Μπρουχ (Γερμανία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ : Λουγκάνο, Γκαργκάνο, Κάσερες.

ΚΟΚΚΙΝΗ : Περέιρα (90′)

ΚΑΤΟΧΗ : 52% – 48%

ΤΕΛΙΚΕΣ : 6(3) – 12(5)

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ : Μουσλέρα, Λουγκάνο, Γοδίν, Γκαργκάνο (60’ Λοντέιρο), Ροντρίγκεζ (76’ Ερνάντεζ), Στουάνι, Περέιρα, Αρεβάλο Ρίος, Κάσερες, Φορλάν (60’ Γκονζάλεζ), Καβάνι.

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ : Νάβας, Γκονζάλεζ, Ουμάνια, Μπόργκες, Ντουάρτε, Μπολάνος (89’Μπαράντες), Κάμπελ, Ρουίζ (83’ Ουρένια), Ντίαζ, Γκαμπόα, Τεγέδα (74’ Κουμπέρο).