Media News

* Δανεικός από τον ΟΤΕ TV είναι στη ΝΕΡΙΤ ο Αλέξης Σπυρόπουλος, ο οποίος κάνει περιγραφές αγώνων του Μουντιάλ από την Βραζιλία.

* Όπως έγραψε στον λογαριασμό του στο facebookο Προκοπάκης, που προφανώς θα ξέρει, ο Σπυρόπουλος καλύπτει αμισθί τους αγώνες και η αμοιβή που θα έπαιρνε, θα δοθεί σε κοινοφελές ίδρυμα της επιλογής του, ενώ για να συνεργαστεί με την ΝΕΡΙΤ, έδωσε άδεια ο ΟΤΕ ΤV.

* Πέραν του γεγονότος ότι πρόκειται για έναν από τους καλούς σπόρτκάστερ, που τους ακούς ευχάριστα, αυτά δεν γίνονται σε καμιά άλλη δημόσια τηλεόραση της Ευρώπης. Να παραδέχεται δηλαδή εμμέσως, ότι οι δημοσιογράφοι που έχει προσλάβει δεν κάνουν για μεταδόσεις και να δανείζεται από αλλού.

* Μια και ο λόγος για την ΝΕΡΙΤ, που όπως λογικό, τα νούμερα βαράνε κόκκινο αυτές τις μέρες στο Μουντιάλ, φοβερές και τρομερές οι ειδήσεις στη νέα δημόσια τηλεόραση.

* Μετά το «τσιμπημένες οι τιμές στα ξενοδοχεία, παρέμβαση Σαμαρά», χωρίς να μας πουν πού και σε ποιόν έκανε παρέμβαση ο πρωθυπουργός για να πέσουν οι τιμές, ήρθε το φοβερό «καθαρίστριες κινήθηκαν εναντίον των ΜΑΤ», όταν οι απολυμένες από το υπουργείο οικονομικών καθαρίστριες, έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

* Σε λίγο μπορεί να δούμε στη ΝΕΡΙΤ και τίτλο «μυρμήγκι στραγγάλισε ελέφαντα», αν αυτό θέλει να ακούσει η κυβέρνηση.

* Με τέτοια ατοπήματα, η δημόσια τηλεόραση εξακολουθεί να δίνει λαβές και το δικαίωμα στους πολίτες να πιστεύουν ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα «παπαγαλάκι» της κυβέρνησης, και μάλιστα κακής ποιότητας.

* Νέα 24ωρη απεργία κάνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στο συγκρότημα που εκδίδει τις εφημερίδες «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη» και «ΣΠΟΡ του Βορρά», αφού η ιδιοκτησία το πηγαίνει από «θα» σε «θα». Τη Δευτέρα δεν θα υπάρχουν στα περίπτερα, ούτε «ΣΠΟΡ» ούτε «Θεσσαλονίκη».

* Μετά από 16 χρόνια αποχώρησε από το «Metrosport» ο Κώστας Κούσης, που είχε την επιμέλεια του μπασκετικού ρεπορτάζ, καθώς όπως ο ίδιος έγραψε, το κλίμα έπαψε να τον σηκώνει στο συγκρότημα.

* Ο Κούσης και αρκετοί άλλοι, θα συμμετάσχουν στο νέο εγχείρημα του Νίκου Πετρουλάκη, ο οποίος σύντομα θα κρεμάσει στα περίπτερα την νέα αθλητική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης.

* Σε ότι αφορά το «Metrosport», ο εκδότης Παύλος Ανδρώνης, ανταποκρίθηκε αυτή τη φορά στο κάλεσμα της ΕΣΗΕΜΘ που του ζήτησε εξηγήσεις για τις απολύσεις και την ασυνέπεια, που δείχνει στις πληρωμές.

* Ο ίδιος απάντησε ότι απολύονται μέλη της ΕΣΗΕΜΘ και προσλαμβάνονται άλλα μέλη της ΕΣΗΕΜΘ, ενώ επισήμανε ότι ο όμιλος είναι σε τροχιά ανάπτυξης με νέες δραστηριότητες και στο μέλλον θα δώσει δουλειά σε περισσότερους δημοσιογράφους και θα πληρώνει με συνέπεια. Κι εδώ πολύ «θα»…

* Το MEGA αποφάσισε να καταργήσει το νυχτερινό του δελτίο ειδήσεων, προκειμένου να γλιτώσει κάποια χρήματα, κόβωντας τη νυχτερινή βάρδια. Σημεία των καιρών…

* Πολύ καλά τα πήγε το Goal, με το περιοδικό που έβγαλε για το Μουντιάλ, καθώς την Τετάρτη διαπλασίασε τις πωλήσεις του, ξεπερνώντας τα 16.000 φύλλα.

* Κυκλοφόρησαν φήμες που θέλουν έναν… ξεχασμένο από το ίδιο το επάγγελμα, να προαλείφεται για επικοινωνιολόγος σε κάποια ΠΑΕ. Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος!