“Πρέπει να απολαύσουμε ένα μεγάλο ματς”

Οι τελευταίες ήττες έφεραν γκρίνια, ο Χουμπ Στέφενς, ωστόσο, εμφανίστηκε χαλαρός και χαμογελαστός στην Τούμπα, για να μιλήσει για το αυριανό παιχνίδι με την Μπενφίκα. Είναι ένα μεγάλο ματς υψηλού κινήτρου, το είπε αρκετές φορές ο Ολλανδός, που δεν είχε κανένα πρόβλημα να σχολιάσει τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να αποχωρεί…

Αναλυτικά, τα όσα είπε :

Για το τι περιμένει από το ματς με την Μπενφίκα : Είναι ένα μεγάλο κλαμπ και παίζει πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο. Πρέπει να είμαστε σε καλή μέρα, να κάνεις κάτι απέναντί της. Χρειαζόμαστε δύο καλές μέρες για την ακρίβεια, όχι μόνο μία! Αλλά παίζουμε κι εμείς καλό ποδόσφαιρο και είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο οι παίκτες, αλλά κι εμείς οι προπονητές να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι.

Για τις υποχρεωτικές απουσίες από τα ευρωπαϊκά ματς : Δεν είναι δύσκολο, το ξέραμε. Όταν κάναμε τις επιλογές, ξέραμε ότι κάποιοι παίκτες δεν θα μπορούν να παίξουν. Είπα και πριν από 4 εβδομάδες πως ειναι κάτι που θέλει διαχείρηση και από μας και από τους παίκτες. Για κάποιους παίκτες δεν είναι εύκολο, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουν να προσαρμόζονται σ΄ αυτό.

Για τα δύο πρόσωπα του ΠΑΟΚ εντός – εκτός έδρας : Έχω εξηγήσεις, αλλά δεν τις δημοσιοποιώ. Πριν 4-5 εβδομάδες είχα πει, ότι δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς τη νέα κατάσταση, με τους νέους παίκτες. Πρέπει να μάθουμε. Δεν είναι μόνο αυτό το θέμα, είναι κι άλλα, αλλά αυτά πρέπει να τα συζητήσω με τους παίκτες, όχι με τους δημοσιογράφους.

Για τo όνομα του αντιπάλου δίνει κίνητρο στους παίκτες : Αν μια ομάδα σαν τη Μπενφίκα δεν σου δίνει κίνητρο, δεν μπορώ να το καταλάβω.

Για το αν είναι μια ευκαιρία να κρατήσει ο ΠΑΟΚ τον κόσμο στο γήπεδο : Ελπίζω να είναι έτσι. Όπως είπα είναι ένα μεγάλο ματς και ο κόσμος, αλλά και οι παίκτες, θα το απολαύσουν, παίζοντας κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα.

Για το αν θα παίξει επιθετικά ή για να διαφυλλάξει το μηδέν : Αυτό θα είναι μια έκπληξη! Ένα είναι σίγουρο, θα ξεκινήσουμε με 11 παίκτες. Το ποδόσφαιρο είναι απλό. Όταν ο αντίπαλος έχεις τη μπάλα, πρέπει να αμύνεσαι, κι όταν την πάρεις, πρέπει να κάνεις επίθεση.

Για το κλίμα κριτικής μετά τις τελευταίες ήττες : Στο τελευταίο παιχνίδι παίξαμε πολύ καλά, αλλά δεν κερδίσαμε. Ο αντίπαλος είχε πολύ περισσότερη τύχη από μας. Αλλά πρέπει να μας δίνει αυτοπεποίθηση, ότι μπορούμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο που δείξαμε.

Για τις απουσίες της Μπενφίκα : Η Μπενφίκα έχει μεγάλο ρόστερ και δεν έχει πρόβλημα να αλλάξει κάποιους παίκτες. Είναι το πρώτο παιχνίδι, η Μπενφίκα δεν νομίζω να πάρει πολλά ρίσκα, θα δούμε πως θα βγάλουμε τη δική μας ποιότητα στο παιχνίδι.

Για το αν νιώθει πλεονεκτικά ως δις κάτοχος του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ απέναντι στον Ζέσους : Όχι τον ξέρω πολύ καιρό, είναι πολλά χρόνια στην Μπενφίκα και τον σέβομαι, παράγει σπουδαίο έργο.

Για την παρουσία του Πλατινί : Δεν είναι σημαντικό ποιος κάθεται στην κερκίδα και μας βλέπει. Εμείς θέλουμε να παίζουμε καλά σ΄ όλα τα παιχνίδια. Οι παίκτες από μόνοι τους έχουν κίνητρα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό σε μεγάλα παιχνίδια.

Για το αποτέλεσμα που θα ήθελε : Πρέπει να το πεις μετά το παιχνίδι. Τώρα μπορείς να πεις αν κερδίσουμε 1-0 θα είναι καλό αποτέλεσμα, αλλά μετά το ματς αν έχουμε χάσει πολλές ευκαιρίες, θα πούμε ότι δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Πρέπει να δούμε πως θα πάει το ματς, και θα δούμε αν θα μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα.

Για τα δημοσιεύματα περί αποχώρησής του : Δεν διαβάζω ελληνικές εφημερίδες και νομίζω πως καλά κάνω. Είμαι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι με την Μπενφίκα κι ελπίζω να κάνουν κι οι παίκτες αυτό. Και το ότι γράφουν διάφορα, είναι αυτό που πρέπει να κάνουν.

Για τις εντυπώσεις του για τον ΠΑΟΚ και τις σκέψεις του για το μέλλον : Δεν είναι τόσο εύκολα στην Ελλάδα να παίξεις να αντιμετωπίσεις ως φαβορί τις περισσότερες ομάδες. Σ’ όλο αυτό το διάστημα προσπαθήσαμε πολύ. Κάναμε βήματα μπροστά, πρέπει να κάνουμε βήματα μπροστά και νομίζω πως κάνουμε.