By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: Λέο Μάτος: Το βλέμμα του τρελού!
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
ΠΑΟΚΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λέο Μάτος: Το βλέμμα του τρελού!

Τhessports
Last updated: 08/04/2019 23:01
Τhessports
Share
SHARE

Μοιάζει με… τσακαλάκι που σφυρηλατήθηκε κι ανδρώθηκε στα τσιμέντα της Θύρας 4. Ο Λέο Μάτος ήταν ΠΑΟΚ από μικρό παιδί, απλώς δεν το ήξερε…

Κάθε υπέρ-ήρωας έχει το δικό του μυστικό. Ο Ποπάι είχε το σπανάκι που έκανε τα μπράτσα του να θέλουν να εκραγούν. Ο Σούπερ Γκούφι αντλούσε την δύναμη του από τα μαγικά του φιστίκια. Στην δική μας περίπτωση αυτό που μεταμορφώνει τον Λέο Μάτος σε μία μηχανή που ανεβοκατεβαίνει ασταμάτητα την δεξιά πτέρυγα είναι τα περίφημα βραζιλιάνικα φασόλια, τα φεϊζάο.

Είναι μαύρα, μαγειρεύονται στον φούρνο μαζί με κρέας (μοσχάρι ή χοιρινό) και συνοδεύονται συνήθως από ρύζι και ενίοτε από βραστά λαχανικά. Οπτικά, η φεϊζοάδα δεν θα έπαιρνε βραβείο στο Master Chef, αλλά κάθε φορά που η Τάμι τα βάζει στο πιάτο του Λέο Μάτος μία ενεργειακή έκρηξη συντελείται μες τον οργανισμό του.

Είναι ατσάλινος. Κανείς δεν τον θυμάται να έχει τραυματιστεί ή να χωλαίνει. Τρακάρει με τον τοίχο και ραγίζει ο τοίχος. Στην πρώτη του χρονιά στον ΠΑΟΚ, το θηρίο, έκανε 47 παιχνίδια! Πέρσι ήταν πρώτος σε λεπτά συμμετοχής με 3387! Φέτος τα ίδια. Ήδη έφτασε τα 40 ματς και το κοντέρ συνεχίζει. Ένα ρομπότ.

Προσέχει το σώμα του σαν να είναι ένας ιερός ναός. Δεν κάπνισε ποτέ. Επιτρέπει στον εαυτό του που και που μόνο ένα ποτήρι κρασί. Ακολουθεί αυστηρή δίαιτα. Κοιμάται νωρίς. Κάθε μέρα πηγαίνει για προπόνηση μία ώρα νωρίτερα και προσέχει κάθε λεπτομέρεια που αφορά τον οργανισμό του. Έχει βάλει σκοπό να παίζει ως τα 37 – 38, κάτι απόλυτα εφικτό. Σάμπως, καταλαβαίνει κανείς ότι την Τρίτη έσβησε 33 κεράκια στην τούρτα;

Για να μην τις… τρώει από τα μεγαλύτερα παιδιά στην κακόφημη γειτονιά του Ρίο ντε Τζανέιρο που μεγάλωσε, επέλεξε να μάθει τζούντο. Αυτό τον έμαθε την απόλυτη πειθαρχεία. Σε τέτοιο βαθμό που όλοι τον παρομοιάζουν με Γερμανό στην νοοτροπία. Εξάλλου, τι σχέση έχει αυτός με Βραζιλιάνο; Τα (κατά καιρούς) λόγια του το αποδεικνύουν. «Στην Βραζιλία κανείς δεν θέλει να γίνει αμυντικός, όλοι επιθετικοί θέλουν να παίζουν. Δεν μπορούν όμως να γίνουν όλοι. Αυτοί που περισσεύουν γίνονται αμυντικοί», όπως εκείνος.

«Δεν είναι όλοι οι Βραζιλιάνοι μάγοι με την μπάλα. Δεν είναι δυνατόν όλοι να είναι Πελέ. Εγώ προτιμώ να είμαι παραγωγικός, όχι θεαματικός. Ο κόσμος θέλει ντρίμπλες, αλλά αυτά γίνονται μόνο σε παιχνίδια που κερδίζεις με 5-0». Ότι λέει το κάνει πράξη.

Ο Λέο Μάτος είναι παράταιρος για Βραζιλιάνος. Αντί να… χορεύει, προτιμά να σηκώνει βάρη. Αντί να κάνει «τσαλιμάκια» με τα πόδια, δούλεψε το άλμα του είναι πια ανίκητος στον αέρα. Αντί να κάνει χαβαλέ, είναι ένας ορκισμένος πολεμιστής από την ώρα που ξυπνάει ως την ώρα που κοιμάται.

Παρότι είναι ένας ορκισμένος χαζομπαμπάς, μόλις μπει στο γήπεδο αποκτά αυτό το ψαρωτικό βλέμμα του τρελού, που κανείς δεν τολμά να τα βάλει μαζί του. Σκοράρει, σεντράρει, ντριμπλάρει, άμα λάχει δέρνει, δεν νιώθει.

Λέο Μάτος: ο καλύτερος δεξιός μπακ στην ιστορία του ΠΑΟΚ…

Πηγή : FORZA

Σχετικά άρθρα

Θα παίξει ο Μέσι στο Μουντιάλ;
«Κόπηκε» από την Εθνική Φινλανδία ο Γένσεν
«Κοιτάει» δύο από την Κηφισιά ο Ηρακλής
Πωλητήριο Νταβέλη στην ΑΕΛ!
Καλωσόρισε Ηρακλή και Καλαμάτα η Super League
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article Τα… νεύρα του Ουάρντα! (video)
Next Article Eπικυρώνουν την αναδιάρθρωση

Τελευταία νέα

Μπούτσκος: «Με υψηλό κίνητρο και πνευματικά έτοιμοι κόντρα στον Παναθηναϊκό»
ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ
27 May, 2026
Το «αντίο» του Τζόουνς στον Άρη
ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
27 May, 2026
«Έδεσε» Μήτρου Λόνγκ ο Άρης
ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
27 May, 2026
Έκανε… απολύμανση πριν τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός
Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ
27 May, 2026
Follow US