50 Χιλιανοί μπροστά σε TV 14 ιντσών!

Δεν ήταν μόνον οι περίπου 100 που έκαναν… ντου στο κέντρο Τύπου του Μαρακανά στην προσπάθεια τους να δουν τον αγώνα Ισπανίας – Χιλής για τη 2η αγωνιστική του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά χιλιάδες ακόμη Χιλιανοί βρέθηκαν στο Ρίο χωρίς εισιτήριο και έψαχναν τρόπο να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση της εθνικής ομάδας τους.

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σε πολύ κοντινή τοποθεσία με το Μαρακανά, σε μια πολυκατοικία, όπου ο θυρωρός της είδε περίπου 50 Χιλιανούς να τον παρακαλούν να τους αφήσει να δουν τον αγώνα από μια τηλεόραση μόλις 14 ιντσών!

Ετσι, στον προαύλιο χώρο της πολυκατοικίας στήθηκε μια πρόχειρη εξέδρα εξηγεί γιατί είχε αυτή την πρωτοβουλία να κατεβάσει από το σπίτι του την τηλεόραση. «Έβλεπα το παιχνίδι, μου ζήτησαν να κατεβάσω την τηλεόραση στο δρόμο, έτσι ώστε να μπορούν τον αγώνα», είπε ο θυρωρός.

Ένας από τους θεατές ήταν ο Χιλιανός Χουάν Ντίαζ, 48 ετών, ο οποίος ταξίδεψε πάνω από 6000 χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο για 15 ημέρες, από το Σαντιάγο στο Ρίο, αλλά δεν μπορούσε να αγοράσει εισιτήρια για τον αγώνα κατά της Ισπανίας. «Είδαμε έστω και σε μικρή τηλεόραση το ματς, αλλά είναι καλύτερο από το τίποτα», είπε.

Μαζί με τον 24χρονο γιο του πήγαν στο γήπεδο ελπίζοντας να αγοράσουν εισιτήρια, αλλά ήταν πανάκριβά. Κόστιζαν 1,100 ρεάλ Βραζιλίας, πε΄ριπου 360 ευρώ το ένα!