Ξένοι διαιτητές εναντίον στημένων!

Την πρόσληψη διαιτητών από Αυστραλία και Ιαπωνία αποφάσισαν οι επιτελείς της βιετναμέζικης V-League, σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσουν τη «λαίλαπα» των στημένων αγώνων κατά το δεύτερο μισό της σεζόν.

Η απόφαση αυτή, που αφορά τα πιο σημαντικά ματς του πρωταθλήματος, λήφθηκε έπειτα από την απόφαση να ζητηθεί ακόμη και η συνδρομή της αστυνομίας, για να μην αμαυρωθεί περισσότερο το κορυφαίο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της χώρας.

Τον περασμένο μήνα, η Κυπελλούχος, Vissai Ninh Binh, αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα για το υπόλοιπο της σεζόν, επειδή 11 ποδοσφαιριστές της παραδέχθηκαν ότι έλαβαν χρήματα για να στήσουν έναν αγώνα για το περιφερειακό τουρνουά AFC Cup.

Παρά την παραδοχή από πλευράς παικτών ότι ενεπλάκησαν σε δωροδοκία, ο σύλλογος έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει στο AFC Cup και να νικήσει αυτήν την εβδομάδα την ινδική, Churchill Brothers, με σκορ 4-2 για να προχωρήσει στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Διαιτησίας της V-League, Νγκουέιν Βαν Μούι (Nguyen Van Mui) δεν αποκάλυψε ποιους αγώνες θα διευθύνουν οι ξένοι διαιτητές στο δεύτερο μισό της σεζόν, η οποία διαρκεί από 27 Ιουνίου έως 10 Αυγούστου.

«Ήρθε η ώρα να δώσουμε μια ισχυρή δέσμευση για τη βελτίωση της ποιότητας του ποδοσφαίρου. Η οργανωτική επιτροπή κάλεσε και την αστυνομία για να δώσει διαλέξεις κατάρτισης, καθώς και να εποπτεύσει το πρωτάθλημα», τόνισε ο Μούι στα βιετναμέζικα ΜΜΕ.

ΠΗΓΗ: Reuters.com, απόδοση soccerplus.gr