Τα πιο ιστορία… βολικά αποτελέσματα

Γερμανία και ΗΠΑ προκρίνονται στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου αν το μεταξύ τους παιχνίδι λήξει ισόπαλο, γεγονός που έφερε στη μνήμη… μοναδικές καταστάσεις, που μνημονεύονται ακόμα και σήμερα, αναφορικά με παιχνίδια μεγάλως διοργανώσεων.

Στα κατά τόπους εγχώρια πρωταθλήματα, οι καταστάσεις είναι διαφορετικές και τα φαινόμενα πιο συχνά. Το πλέον πρόσφατο ματς, στα δικά μας μέρη, ήταν αυτό ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Πλατανιά, με την ισοπαλία να προσφέρεται στοιχηματικά σε αποδόσεις… άσου του ΠΑΟΚ στη Τούμπα με μικρομεσαία ομάδα.

Στο Παγκόσμιο κύπελλο 1982, την τελευταία αγωνιστική του δεύτερου ομίλου, ο Βραζιλία αντιμετωπίζει την Σουηδία. Με ισοπαλία, προκρίνονται και οι δυο χώρες, ανεξάρτητα από το τι θα έκανε το Καμερούν στο άλλο ματς. Τελικό σκορ… 1-1

Στο Παγκόσμιο κύπελλο του 1998, την τελευταία αγωνιστική του πέμπτου ομίλου, το Μεξικό αντιμετωπίζει την Ολλανδία. Οι δυο χώρες περνάνε στην επόμενη φάση με ισοπαλία ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα στο παιχνίδι του Βελγίου με τη Νότιο Κορέα, με τους Βέλγους να θέλουν νίκη και νικητή στο άλλο παιχνίδι. Ολλανδία – Μεξικό 2-2.

Ένα από τα πιο πρόσφατα και πλέον ιστορικά σκηνικά στήθηκε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2004. Η Ιταλία θέλει νίκη και παράλληλα ευελπιστεί ότι το Σουηδία – Δανία θα λήξει με οποιοδήποτε άλλο σκορ πλην του 2-2. Σουηδοί και Δανοί μαζί στις εξέδρες, και κάποιοι κρατούσαν και πλακάτ με το… αρεστό τελικό σκορ, το οποίο και ήρθε.