Λέει «αντίο» ο Ιακωβάκης

Ο Περικλής Ιακωβάκης ετοιμάζεται να πει «αντίο» στον στίβο! Ο πρωταθλητής Ελλάδας, παγκόσμιος πρωταθλητής, όγδοος Ολυμπιονίκης και χρυσός σε Πανευρωπαϊκούς Αγώνες (στα 400 εμπόδια) ψάχνει τρόπο να φύγει με αξιοπρέπεια και ψηλά το κεφάλι. Κάνοντας μια τελευταία δυνατή κούρσα.

«Ήμουν ανέκαθεν πραγματιστής και αναγνωρίζω ότι τα δυο τελευταία χρόνια δεν ήταν καλά για μένα. Ταλαιπωρήθηκα από συνεχόμενους τραυματισμούς, αντιλαμβάνομαι πως δεν μπορώ πλέον να είμαι όσο ανταγωνιστικός ήμουν πριν εφτά-οκτώ χρόνια. Έχω ξεκινήσει ήδη να σκέφτομαι την επόμενη μέρα και πρέπει να είμαι έτοιμος γι αυτήν –έχω, μην ξεχνάς, και δύο παιδιά. Προφανώς δε σκοπεύω να γίνω… συνταξιούχος στα 35 μου και ψάχνω έναν τρόπο ώστε να συνεχίσω να εκτονώνω την ενέργεια που όλα αυτά τα χρόνια έχω μάθει να βγάζω στο στίβο. Από αθλητικής άποψης, αυτό που προσπαθώ είναι να φτάσω σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο ώστε να κάνω μια τελευταία δυνατή κούρσα. Και μετά από αυτήν να φύγω με αξιοπρέπεια», δήλωσε σε συνέντευξη του στο andro.gr.

Ο 35χρονος Περικλής Ιακωβάκης σκέφτεται σε αυτή την τελευταία κούρσα να είναι δίπλα του ο μεγαλύτερος αδελφός Θωμάς (που στα τέλη της δεκαετίας του 90 είχε φτάσει ως το βάθρο των Βαλκανικών Αγώνων στα 200 και τα 400) και ο βενιαμίν Σωτήρης, για χρόνια δεύτερος καλύτερος Έλληνας εμποδιστής και μέλος της ομάδας σκυταλοδρομίας 4Χ400 που κατετάγη δέκατη στους Πανευρωπαϊκούς του 2010.