Τι σκαρώνει ο Χουμπ Στέφενς;

Οι ώρες περνούν, η μεγάλη μάχη με την Μπενφίκα στην κατάμεστη Τούμπα πλησιάζει. Πως θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ τους Πορτογάλους;

Μετά και τη σημερινή προπόνηση, ο Χουμπ Στέφενς δεν άνοιξε τα χαρτιά του σε ότι αφορά την ενδεκάδα.

Θεωρείται δεδομένο ότι ο Στέφενς θα κατεβάσει αύριο μια ομάδα, που θα διακρίνεται και για την ικανότητά της να αμυνθεί, αλλά και να ανταποκριθεί στο στυλ παιχνιδιού, που προσπαθεί να επιβάλει η Μπενφίκα.

Στη διάρκεια της ανάλυσης μέσω βίντεο, που έκανε χθες, ο Στέφενς επισήμανε στους παίκτες του, ότι η Μπενφίκα είναι μια ομάδα, που πρεσάρει πολύ συντονισμένα ψηλά, μόλις χάσει τη μπάλα κι αν ο ΠΑΟΚ δεν μπορέσει να αντιδράσει σ΄ αυτή την πίεση θα έχει πρόβλημα.

Ο Ολλανδός ζητά από τους παίκτες καλή κυκλοφορία της μπάλας από πίσω, κίνηση στο γήπεδο και σίγουρες επιλογές. Είναι προφανές ότι θα επιλέξει παίκτες, που θα ανταποκρίνονται σ΄ αυτές τις απαιτήσεις του αγώνα.

Είναι σχεδόν βέβαιο, ότι ο ΠΑΟΚ θα παίξει αύριο 4-3-3 ή 4-2-3-1, είναι σχεδόν το ίδιο.

Τερματοφύλακας θα είναι ο Γλύκος, στην άμυνα θεωρούνται πολύ πιθανοί οι Κίτσιου, Κατσουράνης, Ινσαουράλδε και Λίνο. Αν ο Στέφενς επιλέξει να προωθήσει τον Κατσουράνη στο κέντρο, τότε θα μπει στο αρχικό σχήμα ο Τζαβέλας.

Η λογική λέει ότι στο κέντρο θα παίξουν ο Κάτσε με τον Μαντούρο, με τρίτο πιθανότατα τον Λάζαρ. Οι πιθανότητες να είναι ο τρίτος ο Βούκιτς, δεν είναι πολλές.

Σε ότι αφορά την τριάδα μπροστά, όλα δείχνουν Σαλπιγγίδη δεξιά, Λούκας αριστερά και φυσικά Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεση. Ο Στέφενς φαίνεται να επιλέξει Σάλπι και Λούκας για τα άκρα, γιατί σε σχέση με τους υπόλοιπους διαθέσιμους, είναι αυτοί που μπορούν να βοηθήσουν και στο ανασταλτικό κομμάτι και να καλύψουν τους δύο μπακ, Κίτσιου και Λίνο, που μάλλον θα έχουν πολλή δουλειά με παίκτες όπως ο Μάρκος ή ο Σουλεϊμάνι στα άκρα.

Ο Στέφενς ξέρει ότι οι Πορτογάλοι παίζουν πολύ από τα άκρα και είναι λογικά, θα ψάξει εκεί για βοήθειες στους αμυντικούς του.

Την αποστολή του ΠΑΟΚ συμπληρώνουν οι Γκσπούρνινγκ, Τζαβέλλας, Σκόνδρας, Νίνης, Ολίσε, Βούκιτς, Στοχ και Κουλούρης.