«Ψέματα τα περί Σάντος και ΠΑΟΚ»

Ο Θόδωρος Ζαγοράκης δίνει απαντήσεις σε πολλά «καυτά» θέματα που αφορούν τον ίδιος και τον ΠΑΟΚ. Αναστασιάδης, Γκαρσία, Βρύζας, Σαββίδης και Σάντος είναι τα πρόσωπα για τα οποία μίλησε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και νυν Ευρωβουλευτής σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ArenaPress.

Ο Ζαγοράκης διέψευσε τις φήμες που τον ήθελαν να πιέζει προκειμένου ο Ιβάν Σαββίδης να φέρει στον Δικέφαλο και πάλι προπονητή τον Φερνάντο Σάντος. «Είναι ψέματα αυτό που λέγεται, αλλά συνήθισα. Φοβερός οχετός από κάποιους για τον Ζογοράκη, αυτό είναι δεδομένο, αλλά δεν θέλω να το συζητήσω. Για τον Σάντος, πρέπει να πω ότι έχω δικαίωμα να πω την άποψή μου, αλλά όχι να πιέσω για κάποια απόφαση. Στον ΠΑΟΚ, σήμερα υπάρχει ιεραρχία και λειτουργεί κανονικότατα. Υπάρχουν άνθρωποι που χειρίζονται όλα τα θέματα, φυσικά και του προπονητή και ο δικός μου ο ρόλος δίπλα στον Ιβάν Σαββίδη είναι συμβουλευτικός, αλλά δεν αποφασίζω εγώ. Όπως είδατε ο ΠΑΟΚ πήρε προπονητή τον Αγγελο Αναστασιάδη και όχι τον Σόντος όπως γράφτηκε ότι θα έφερνα εγώ στην ομάδα. Οι μάσκες πέφτουν, έστω και αργά…», υποστήριξε.

Αναφερόμενος στον Αγγελο Αναστασιάδη τόνισε: «Τον Αγγελο τον είχα προπονητή, σε δύσκολη εποχή, αλλά σε πολύ ωραία ποδοσφαιρική περίοδο. Όταν ήρθε, τότε, η ομάδα ήταν σε κακή κατάσταση και κάναμε ένα ντεμαράζ εκπληκτικό. Σε ένα ολόκληρο γύρο, χάσαμε μόνο από τον Ιωνικό και φέραμε ισοπαλία με τον Ολυμπιακό, όλες οι άλλες ήταν νίκες, φοβερή πορεία. Ήρθε Δεκέμβριο, δουλέψαμε μαζί ένα χρόνο και εγώ έφυγα τον άλλο Δεκέμβρη. Όποιος αγαπάει την ομάδα του ΠΑΟΚ, πρέπει να συμπαρασταθεί στον Αγγελο, είναι ο προπονητής μας και τον στηρίζουμε. Του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και να πετύχει τους στόχους που θα Βάλει μαζί με τη διοίκηση και τον μεγαλομέτοχο».

ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ!

Η παρουσία του Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο του ΠΑΟΚ δίπλα στον Αγγελο Αναστασιάδη προκαλεί, σύμφωνα με τον Ζαγοράκη, «ένα εκρηκτικό δίδυμο», αλλά όπως εξηγεί: «ο Πάμπλο χρειάζεται πιο πολύ τις ευχές μας για καλή επιτυχία και τη στήριξη από όλους, γιατί ο Αγγελος το ξέρει το… έργο, ενώ ο Πάμπλο όχι ακόμη. Μίλησα μαζί του, το είχε αποφασίσει να ασχοληθεί με την προπονητική, το θέλει εδώ και καιρό. Ο Γκαρσία είναι κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ., ξέρει όχι είναι δύσκολος ο δρόμος, αλλά κάνει ωραίο ξεκίνημα. Είναι σε μια ομάδα που αγαπάει και αγαπήθηκε και θα του δοθεί ο χρόνος που χρειάζεται».

Ο Θόδωρος Ζαγοράκης μίλησε και για την εμπλοκή του Ιβάν Σαββίδη στα διοικητικά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Τώρα μετά από δυο χρόνια, μπορώ να πω ότι πράγματι συναντηθήκαμε αρκετές φορές πριν αναλάβει τον ΠΑΟΚ , συζητήσαμε πολύ για την ομάδα, του τα είπα όλα! Θυμίζω ότι είχε έρθει και πριν από 6-7 χρόνια, αλλά δεν πήρε τον ΠΑΟΚ, τώρα ήταν το σωστό τάϊμινγκ. Έφυγα και ακολούθησαν οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους του ΠΑΟΚ για να γίνει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ. Αν κοιτάξουμε γύρω μας και δούμε τι γίνεται με άλλες ομάδες, θα καταλάβουμε ότι το οξυγόνο για τον ΠΑΟΚ, το έδωσε ο Σαββίδης…»

Τέλος ο Ζαγοράκης μπορεί να υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις του με τον Ζήση Βρύζα, «»έχει αναλάβει ένο δύσκολο έργο στον ΠΑΟΚ και όποτε χρειάζεται τη Βοήθεια μας, θα πρέπει να τη δίνουμε» είπε, αλλά άφησε αναπάντητη την ερώτηση περί αντιδράσεων από τον κόσμο του ΠΑΟΚ όταν αποφάσισε να φέρει τον σημερινό πρόεδρο της ΠΑΕ πίσω στην ομάδα το 2007.