«Σκανδαλώδες πέναλτι στην Ελλάδα»

Το France Football φαίνεται πως έχει πάρει… εργολαβία τις συνεντεύξεις με τον Γιάγια Τουρέ, ζητώντας την άποψή του για την παρουσία της Ακτής Ελεφαντοστού στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Αφρικανός μέσος χαρακτήρισε… σκάνδαλο το πέναλτι της Εθνικής μας στο μεταξύ μας παιχνίδι, προσθέτοντας πάντως πως και η ομάδα του έχει ευθύνες για τον αποκλεισμό.

Ο Τουρέ λοιπόν είπε μεταξύ άλλων: «Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ την κατάσταση στα αποδυτήρια, μετά την ήττα από την Ελλάδα. Πολλοί συμπαίκτες μου έκλαιγαν, ειδικά κάποια πιο νέοι ήταν απαρηγόρητοι, συμπεριλαμβανομένου και του Σίο που ενεπλάκη στο μοιραίο πέναλτι. Ακόμα κι αν ήμουν καταρρακωμένος, προσπάθησα να τον ανεβάσω και να τον παρηγορήσω. Μετά από ένα τέτοιο… χτύπημα, δεν είναι εύκολο να συνέλθεις. Αναλύσαμε τι έγινε ξανά και ξανά, παρόλο που γνωρίζαμε πιο είναι το τέλος. Απείχαμε λίγα δευτερόλεπτα από το όνειρο. Ήταν εκεί, τόσο κοντά! Ένοιωθα ήδη στην επόμενη φάση… Τελικά η γενιά αυτή έφτασε σε μία μεγάλη επιτυχία, μέχρι να έρθει ένα σκανδαλώδες πέναλτι να τα διαλύσει όλα».