«Φωνές» για ΑΕΚ, οδηγός για Άρη

Μόνο αδιάφορα δεν σφύριξαν οι ομάδες της Β’ Εθνικής στα περί ξεχωριστού τηλεοπτικού συμβολαίου της ΑΕΚ τη νέα σεζόν, τα οποία κυκλοφορούν ευρέως το τελευταίο διάστημα.

Η συγκεκριμένη φημολογία άναψε φωτιές κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Β’ Εθνικής την Τρίτη (1/7).
Κι αυτό καθώς πολλές ομάδες διεμήνυσαν ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το επιτρέψουν. «Δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει, υπάρχει κεντρική διαχείριση μέσα στην οποία υποχρεωτικά θα μπει και η ΑΕΚ.

Δεν είναι δυνατόν να διαβάζουμε ότι η ΑΕΚ θα πάρει για τα τηλεοπτικά δικαιώματα μόνη της 2 και 3 εκ. ευρώ όταν οι ομάδες της κατηγορίας λιμοκτονούν και στην καλύτερη περίπτωση υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις το ανώτατο ποσό που μπορεί να πάρει κάποιος είναι 300.000-350.000 ευρώ», ήταν μερικές από τις χαρακτηριστικές ατάκες, που ακούστηκαν στην αίθουσα των συνεδριάσεων σύμφωνα με τις πληροφορίες του a-sports.gr.

Είναι πάντως γεγονός ότι βάσει των προβλεπόμενων κανονισμών στην Ένωση της Β’ Εθνικής όλες οι ομάδες υποχρεωτικά μπαίνουν σε καθεστώς κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Αυτός είναι ένας προαπαιτούμενος όρος, που συνυπογράφουν οι πάντες προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα.

Από εκεί και πέρα βέβαια θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να συνάψει χορηγική σύμβαση με οποιονδήποτε πέρα των τηλεοπτικών. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η ΑΕΚ επί παραδείγματι μπορεί να εισπράξει επιπλέον χρήματα υπό μορφή χορηγίας χωρίς περιορισμούς.

ΤΜΗΜΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΨΑΞΙΜΟ ΓΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
Στην Ένωση Β’ Εθνικής πάντως, αναμένεται να προχωρήσουν σε διάφορες αλλαγές, μεταξύ των οποίων και η δημιουργία τμήματος μάρκετινγκ.

Από εκεί και πέρα, στο Δ.Σ. ειπώθηκε ότι αν δεν βρεθεί φόρμουλα συνεργασίας με τον ΟΠΑΠ, που να ικανοποιεί τις ομάδες, δεν αποκλείεται να κινηθούν στην αγορά για να ψάξουν να βρουν χορηγικά προγράμματα από άλλες εταιρείες στοιχηματισμού.

Πηγή: www.a-sports.gr