Η θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την Λίγκα

Η στάση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να υπερψηφίσει την ανάληψη της προεδρίας της Super League από τον γενικό διευθυντή της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Τάκη Αγραφιώτη, προκάλεσε αντιδράσεις. Τόσες, που η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση για να εξηγήσει την θέση της.

Αναλυτικά:
«Με αφορμή τη σημερινή ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου στη Superleague, κατά την οποία η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποδέχτηκε τη μοναδική υποψηφιότητα, διευκρινίζονται τα εξής:

– Στις ποδοσφαιρικές αρχές η μάχη είναι διαρκής και η διαφορά αντίληψης με τους αντιπάλους μας μεγάλη. Αυτή δεν αποτυπώνεται στα πρόσωπα, αλλά στις προτάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παραμένει πιστή στη μάχη της για την επιβολή των –δημοσιευμένων- θέσεών της στην ΕΠΟ και στη Superleague.

– Με την σημερινή διαμορφωμένη κατάσταση στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο, μόνο για επικοινωνιακούς λεονταρισμούς ενδείκνυται η αρνητική στάση σε όλες τις ψηφοφορίες. Το Προεδρείο που εκλέχθηκε σήμερα στη Superleague, καθώς και οι εκπρόσωποι όλων των ομάδων θα κριθούν από την αντιμετώπιση των προτάσεων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για ριζικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα.

– Επί της αρχής εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι οι ομόφωνες αποφάσεις, χωρίς «ψιλά γράμματα» κάνουν καλό στο ποδόσφαιρο, εφόσον δεν είναι μονοδιάστατες και προς το συμφέρον πάντα συγκεκριμένων ομάδων.

– Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει πολλές φορές καταγγείλει τα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου και ένα από αυτά είναι ότι, με τη διαμορφωμένη κατάσταση και τις σχέσεις εξάρτησης, οδηγούμαστε σε ψηφοφορίες με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα. Οι συμμαχίες είναι θεμιτές, κάτω από διαφανείς όμως διαδικασίες και μόνο σε επίπεδο αρχών και προτάσεων, πράγμα που δεν έχουμε διαπιστώσει μέχρι σήμερα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

– Αν η επιδίωξή μας ήταν απλώς να καταλάβουμε ένα αξίωμα στις ποδοσφαιρικές αρχές, υπήρχε τρόπος να το επιτύχουμε, αρνούμαστε όμως να μπούμε σε διαδικασία συναλλαγής και υποχώρησης από τις αξίες μας.

– Θεωρούμε ότι οι πραγματικά ουσιαστικές συζητήσεις για την αναβάθμιση του Ελληνικού ποδοσφαίρου θα ξεκινήσουν από την αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Superleague».