Γερμανικά σχόλια για Ζαγοράκη

Στον Θόδωρο Ζαγοράκη αναφέρεται, μεταξύ άλλων, η γερμανική εφημερίδα die Welt  σε ρεπορτάζ για τους «πιο ασυνήθιστους ευρωβουλευτές που έχουν ποτέ καθίσει στα έδρανα της ολομέλειας του σώματος». Ανάμεσα τους και η Ιταλίδα Μπάρμπαρα Ματέρα, που εξελέγη με το κόμμα, Forza Italia, του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Υπάρχει αναφορά στον μεγαλύτερο σε ηλικία Ευρωβουλευτή, Μανόλη Γλέζο, στον μικρότερο σε ηλικία Ευρωβουλευτή, τον 28χρονο Δανό Αντερς Βίστισεν και την εκθαμβωτική 33χρονη Ιταλίδα, Μπάρμπαρα Ματέρα, γνωστό μοντέλο από τη γειτονική χώρα, που επίσης θα κάθεται την επόμενη πενταετία στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου.

Για τον Ζαγοράκη η εφημερίδα υπενθυμίζει επίσης ότι επελέγη το 2004 ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου το 2004 και ήταν ο αρχηγός της ελληνική ομάδας που νίκησε.

«Στις ευρωεκλογές κατέβηκε με τη ΝΔ και εξελέγη», σημειώνει ο γερμανός σχολιαστής. «Ως ευρωβουλευτής θα συνεχίσει να ενδιαφέρεται για τον αθλητισμό, μάλιστα είπε ότι θα πρέπει να καταπολεμηθεί η βία και ο ρατσισμός στο γήπεδα και να γίνουν επενδύσεις σε αθλητικές υποδομές».