Ο εισβολέας έκανε τον… ανάπηρο!

Ο… εισβολέας στον αγωνιστικό χώρο της Φόντε Νόβα Αρένας κατά τη διάρκεια του αγώνα Βέλγιο – ΗΠΑ είναι ένας παλιός γνώριμος των γηπέδων.

Ο Ιταλός Μάριο Φέρι είναι γνωστός για τις εισβολές του στους αγωνιστικούς χώρους των ιταλικών γηπέδων, ενώ είχε επαναλάβει κάτι ανάλογο και στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 κατά τη διάρκεια του ημιτελικού ανάμεσα στην Ισπανία και τη Γερμανία. Αυτή τη φορά, όμως, η ιστορία δεν τελείωσε καλά γι ‘αυτόν.

04torcedorinvadefontenovartsyves-herman

Ο Φέρι κατηγορείται για εξαπάτηση, καθώς μπήκε στις κερκίδες σε μια αναπηρική καρέκλα προκειμένου να βρίσκεται πιο κοντά στον αγωνιστικό χώρο και έτσι να έχει περισσότερες πιθανότητες για να πετύχει τον στόχο του. Ο Ιταλός εισβολέας συνελήφθη και εστάλη σε δικαστήριο στο Σαλβαδόρ, το οποίο θα καθορίσει την εγγύηση που θα πρέπει να πληρώσει προκειμένου να μείνει ελεύθερος. Επίσης από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία έγινε γνωστό ότι απαγορεύτηκε η είσοδος του σε όλα τα γήπεδα της Βραζιλίας κάτι που σημάνει και το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου για τον «Σούπερμαν».

05torcedorinvadefontenovaafpfrancisco-leong

Τα μηνύματα στη φανέλα του Φέρι ήταν «σωτηρία στα παιδιά της παραγκούπολης” και “Cyrus Live” – μια αναφορά στο Τσίρο Εσπόζιτο, έναν οπαδό της Νάπολι που πέθανε αφού πυροβολήθηκε σε σύγκρουση με τους φανατικούς της Λάτσιο.

06torcedorinvadefontenovaafpmartin-bureau

07torcedorinvadefontenovaafppedro-ugarte

Το περίεργο ήταν ότι ο Φέρι πέρασε σχεδόν ένα ολόκληρο λεπτό τρέχοντας κατά μήκος του αγωνιστικού χώρου, χωρίς να συλληφθεί από την ασφάλεια. Μόνο αφού χτύπησε το χέρι του Χάζαρντ και έκανε μια αγκαλιά από τον ντε Μπρούιν ο εισβολέας συνελήφθη από πέντε υπαλλήλους.

Ο γενικός γραμματέας της ΦΙΦΑ, Ζερόμ Βάλκε, αναφέρθηκε στο περιστατικό. “Αυτό που είναι θλιβερό είναι ότι έχουμε εργαστεί για να παρέχουμε πρόσβαση σε άτομα με ειδικές ανάγκες και αυτός ο άνθρωπος πήγε ενάντια σε όλους κι αυτό είναι το χειρότερο παράδειγμα».