Έξω μέλη αποστολής, μέσα οι παράγοντες!

Μόλις έμεινε η Εθνική για μία μέρα χωρίς προπονητή, εμφανίστηκαν και πάλι φαινόμενα του παρελθόντος…

Όπως γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος στη σημερινή “Sportday” κατά την επιστροφή της Εθνικής στην Αθήνα, επειδή οι θέσεις δεν έφταναν, η ΕΠΟ άφησε έξω από το αεροπλάνο κάποια μέλη της αποστολής, χωρίς να διευκρινίζονται ποια, για να πετάξουν στη θέση τους κάποιοι παράγοντες της Ομοσπονδίας!

Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος :

Δεν πρόλαβε καλά καλά να αποχωρήσει ο Φερνάντο Σάντος και έκαναν την εμφάνιση τους φαινόμενα – φαντάσματα του παρελθόντος, τα οποία νομίζαμε, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ότι έχουν χαθεί οριστικά από τη ζωή της Εθνικής ομάδας και ότι δεν θα τα ξανασυναντήσουμε μπροστά μας ποτέ.

ΠΡΟΤΟΥ μπουν στο αεροπλάνο για το ταξίδι της επιστροφής, μέλη της αποστολής έμαθαν ότι δεν θα ταξιδέψουν με την ομάδα, επειδή «δεν χωρούσαν».

Και γιατί «δεν χωρούσαν»: Μα για να μπουν στο αεροπλάνο μέλη της διοίκησης της ΕΠΟ. Συνέβη δηλαδή ό.τι συνέβαινε στα παλιά τα χρόνια, στα χρόνια που η Εθνική ζούσε στην ανυποληψία, βυθισμένη στην ανοργανωσιά της. σαν αυθεντικά καφενείο του ποδοσφαίρου. Οι παράγοντες τόλμησαν αυτό που δεν τολμούσαν ποτέ να κάνουν στον καιρό του Οτο Ρεχάγκελ, που άλλαξε τη ζωή της Εθνικής, και στον καιρό του Φερνάντο Σάντος, που ακολούθησε την ίδια συνταγή. Την έκαναν την Εθνική και πάλι τσιφλίκι τους.

ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΗ αυτό που συνέβη να μην είναι μια προβολή του μέλλοντος της Εθνικής ομάδας. Είναι ευχή να μη ξαναγίνει η Εθνική το τσιφλίκι προέδρων και παραγόντων, δηλαδή των άσχετων με τη ζωή και την καθημερινότητα της ομάδας, δηλαδή ανθρώπων που δεν είναι μέλη της πιο επιτυχημένης οικογένειας στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και γενικότερα του αθλητισμού.

ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΟΡΑ καταλαβαίνεις τι πάει να συμβεί Από τα μικρά αντιλαμβάνεσαι ότι αρχίζει να δημιουργείται ο κίνδυνος. Τα μικρά ήταν που πρόσεχαν πάντα ο Ρεχάγκελ και ο Σάντος. Μια σειρά από μικρά, τα οποία όλα μαζί φτιάχνουν ένα ή και πολλά μεγάλα.

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ πάρα πολλά για την επόμενη ημέρα της Εθνικής. Για τη διάλυση της επιτυχημένης συνταγής, για το ξεπάτωμα από τη ρίζα αυτής της οικογένειας που περιβάλλει τους ποδοσφαιριστές, για την πλήρη αντικατάσταση όλων των μελών και των συνεργατών της Εθνικής ομάδας, θέλω πολύ να πιστέψω ότι όλα αυτά θα αποδειχθούν ψευδή. Αλλά υπόσχομαι να επανέλθω”