Η γυναίκα της Φόρμουλα 1

Πριν από μερικούς μήνες η είδηση πως μία γυναίκα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία μιας επαγγελματικής ανδρικής ομάδας (η Κόστα την Κλερμόν στην Γαλλία) προκάλεσε αίσθηση. Τώρα σε ένα ακόμη πιο… δύσκολο άθλημα έχουμε πλέον και γυναίκα πιλότο στην Φόρμουλα 1.

Πρόκειται για την Σούζι Βολφ η οποία έγινε σήμερα η πρώτη γυναίκα οδηγός έπειτα από 22 χρόνια που συμμετείχε στο τριήμερο ενός αγώνα Φόρμουλα Ένα, καθώς «έτρεξε» στο πρώτο μέρος των ελεύθερων δοκιμαστικών του βρετανικού γκραν πρι, με τη Γουίλιαμς.

Η 31χρονη Σκοτσέζα, σύζυγος του εκτελεστικού διευθυντή της Μερσέντες, Τότο Βολφ, έκανε τέσσερις γύρους στο Σίλβερστοουν, αλλά ένα πρόβλημα στην πίεση του λαδιού την ανάγκασε να εγκαταλείψει.

Την τελευταία φορά που γυναίκα μετείχε σε οποιοδήποτε μέρος ενός αγωνιστικού τριημέρου σε γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα ήταν το 1992, όταν η Ιταλίδα Τζιοβάνα Αμάτι προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να «προκριθεί» για λογαριασμό της Brabham στους πρώτους τρεις αγώνες της χρονιάς. Η Ιταλίδα Λέλα Λομπάρντι, στο αυστριακό γκραν πρι του 1976, ήταν η τελευταία γυναίκα που «έτρεξε» σε αγώνα Φόρμουλα Ένα.