Ο Ιβάν «βλέπει» για το Μουντιάλ 2018!

Θέση και ρόλο στο Μουντιάλ του 2018 που θα φιλοξενηθεί στη Ρωσία θέλει να έχει (και) ο Ιβάν Σαββίδης. Το Ροστόφ θα διεκδικήσει να είναι μια από τις πόλεις, όπου θα διεξαχθούν αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τον τοπικό υπουργό Αθλητισμού, Γιούρι Μπαλάκνιν να είναι αυτός που επιμένει και πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση τη ρωσική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από το Ροστόφ πίσω από το έντονο ενδιαφέρον του Μπαλάκνιν κρύβεται ο Ιβάν Σαββίδης και η εταιρία του AGROKOM Group. Αυτό ανέφερε κυβερνητική πηγή στην ιστοσελίδα 161.ru. Ένα από τα κύρια καθήκοντα της εταιρίας θα είναι έργα και υπηρεσίες στην περιφέρεια του Ροστόφ, που θα πρέπει γίνουν σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή «Ρωσία-2018» και τη ΦΙΦΑ.

Τι σχέση μπορεί να έχει ο Μπαλάκνιν με τον Σαββίδη; Ο σημερινός περιφερειακός Υπουργός Αθλητισμού ήταν κάποτε υπάλληλος του Ιβάν Σαββίδη…

Στο Ροστόφ και σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα δεν βλέπουν με καλό μάτι την εμπλοκή του Σαββίδη υποστηρίζοντας πως «ο Ιβάν Σαββίδης δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο της περιοχής, είναι – καθαρά έμπορος και κατά κάποιο τρόπο τα χρήματα από το ποδόσφαιρο μπορούν να μεταναστεύσουν στην τσέπη του» και όπως επισημαίνεται «ο Σαββίδης δεν επενδύει στη ρωσική ποδοσφαιρική αγορά, καθώς ξοδεύει τα χρήματά του αγοράζοντας τον ελληνικό σύλλογο ΠΑΟΚ από την πόλη της Θεσσαλονίκης».

Πάντως, ο κυβερνήτης του Ροστόφ, Βασίλι Γκολούμπεβ, έχει εστιάσει την προσοχή του στα προβλήματα της περιοχής με τους Ουκρανούς πρόσφυγες και δεν είναι «ζεστός» για το εγχείρημα του Μουντιάλ 2018.