Πλατινί: “Ακόμη πιο ψηλά ο ΠΑΟΚ”

Συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέας της ΟΥΕΦΑ Τζιάνι Ινφαντίνο, τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα Θεόδωρο Θεοδωρίδη και τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή έφθασε στο γήπεδο της Τούμπας ο Μισέλ Πλατινί 25 λεπτά πριν τη σέντρα του αγώνα. Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, τον οποίο υποδέχθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ζήσης Βρύζας, παραχώρησε δηλώσεις πριν από το ματς αναφορικά με την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη και στην Ελλάδα.

“Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι στην Θεσσαλονίκη και στην Τούμπα. Ηρθα να δω ένα μεγάλο παιχνίδι και εύχομαι ο καλύτερος να κερδίσει. Είχα υποσχεθεί ότι θα ξαναέρθω στην Θεσσαλονίκη και στην Ελλάδα και αύριο, Παραασκευή, θα συναντηθώ με τον κ.  Σαμαρά. Η Ελλάδα προεδρεύει, είμαι μέλος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και θα παρουσιάσω στον πρωθυπουργό της χώρας τα σχέδια της ΟΥΕΦΑ”, σχολίασε αρχικά ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ.

Παράλληλα μίλησε και για τον ΠΑΟΚ: Μόλις είδα τον κ. Ιβάν Σαββίδη. Μου είπε ότι είναι στην ομάδα ένα χρόνο και κάτι, του ευχήθηκα να κάνει ΠΑΟΚ ακόμη πιο μεγάλο σύλλογο. Το γεγονός ότι είναι γεμάτο γήπεδο δείχνει πρόοδο. Στην ΟΥΕΦΑ δεν αστειευόμαστε με θέματα βίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας”.

Ρωτήθηκε ο Μισέλ Πλατινί για το ελληνικό πρωτάθλημα και όπως έίπε: “Δεν είναι τόσο ισοροπημένο, ένας σύλλογος έχει φύγει μπροστά, θα πρέπει να καλυφθεί η διαφορά για να αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον”.