Στη Ζυρίχη θα βρεθεί τη Δευτέρα ο Γιώργος Γεραπετρίτης, για συναντήσεις με αξιωματούχος της FIFA, χωρίς όμως να έχει «φιξαριστεί» κάτι με τον πρόεδρο Τζιάνι Ινφαντίνο.
Ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπες για τη συγκεκριμένη συνάντηση σημειώνοντας ότι… «Θα πάω εγώ στην έδρα της FIFA για να μεταφέρω την πρόσκληση του πρωθυπουργού για να έχουμε εδώ τον πρόεδρο Ινφαντίνο για ανάλογες διεργασίες και για την υπογραφή ενδεχομένως του συμφωνητικού για περαιτέρω τεχνική βοήθεια. Εκείνο που θέλω να ελπίζω είναι ότι θα επιδειχθεί σύνεση εκ μέρους όλων των εμπλεκόμενων στον χώρο του ποδοσφαίρου, ώστε να μην πάει χαμένη αυτή η ευκαιρία. Να μην χαθεί αυτή η πραγματικά μεγάλη ευκαιρία».
Αναφέρθηκε επίσης στις κινήσεις της κυβέρνησης και τις επαφές με την ΟΥΕΦΑ, χωρίς πάντως να πει κάτι για ορισμό ΠΔΕ, η ιδέα για την οποία εγκαταλείπεται.
«Υπάρχουν πολύ μεγάλες προσδοκίες για το πως θα προχωρήσουμε την επόμενη ημέρα. Αυτήν την στιγμή ήδη έχει υπάρξει συμφωνία με την UEFA στο υψηλότερο επίπεδο έτσι ώστε να υπογραφεί ένα συνυποσχετικό με την Κυβέρνηση κατά τρόπο ώστε η UEFA θα παρέχει την τεχνογνωσία, δηλαδή τεχνική βοήθεια με συγκεκριμένες προτάσεις που θα αφορούν όλους τους πυλώνες του ποδοσφαίρου. Δηλαδή τα οργανωτικά του ποδοσφαίρου, το κομμάτι της βίας και της χειραγώγησης των αγώνων. Όλα τα κομμάτια που είναι σημαντικά συμπεριλαμβανομένης και της διαιτησίας. Η ελληνική Κυβέρνηση θα δεσμευτεί μέσω του συνυποσχετικού ότι θα εντάξει στη έννομη τάξη όλες τις προτάσεις που θα κάνει η UEFA και θα υπάρχει εκπεφρασμένη βούληση ότι σε περίπτωση που δεν τηρούνται οι κανόνες η κύρωση που θα επιβάλλεται θα είναι αποβολή από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αποβολή των ελληνικών ομάδων»
Ο Δωδεκανήσιος πολιτικός επανέλαβε τις προθέσεις της κυβέρνησης για μια ανεξάρτητη διαιτησία. «Θα ήθελα να επισημάνω με έμφαση πως είδα με ικανοποίηση ότι η UEFA έκρινε για πρώτη φορά ότι υπάρχει τόση ισχυρή πολιτική βούληση εκ μέρους μίας ελληνικής Κυβέρνησης για να προχωρήσουμε χωρίς εκπτώσεις. Δυστυχώς το ελληνικό ποδόσφαιρο διολισθαίνει σοβαρά, έχει περιέλθει σε μία σχετική ανυποληψία. Τα οικονομικά του μεγέθη είναι χαμηλά και οι αθλητικές του επιδόσεις βρίσκονται στην κατιούσα. Νομίζω ότι εκείνο που χρειάζεται είναι μία επανεκκίνηση του ελληνικού ποδοσφαίρου έτσι ώστε να καταστεί από ένα περιορισμένο οπαδικό θέαμα σε ένα ευρύτερο αθλητικό και κοινωνικό προϊόν. Να σταματήσει ο μισαλλόδοξος λόγος και η βία, η οποία εκπορεύεται εν πολλοίς ακόμα και από τα διοικητικά κέντρα των ομάδων. Να υπάρχει μία ακέραιη και αμερόληπτη διαιτησία, η οποία όμως θα είναι εντελώς ανεξάρτητη. Ένας πυλώνας ακεραιότητας, πέρα και πάνω από την Ομοσπονδία και την Λίγκα. Εν τέλει να υπάρχουν οι θεσμοί εκείνοι που δεν θα εξαρτώνται από τα πρόσωπα. Να είναι τέτοιας έντασης θεσμοί, ώστε να λειτουργούν ως πραγματικά αντίβαρα σε οποιονδήποτε θα επιχειρήσει να διατηρήσει το σύστημα και να χειραγωγήσει το ποδοσφαιρικό προϊόν» είπε.
Όσο για τις επαφές που έγινα με τον Ντέμη Νικολαϊδη σχολίασε ότι… «σημαντικές προσωπικότητες του ποδοσφαίρου θα πρέπει να αναλάβουν ενεργό ρόλο για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου» προσθέτοντας ότι: «Θα ήταν ευχής έργον, τα πρόσωπα που θα κληθούν να υπηρετήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο να είναι της ευρύτερης δυνατής αποδοχής και να έχουν έναν προσανατολισμό, ο οποίος θα είναι περισσότερο επιχειρηματικός και λιγότερο ποδοσφαιρικός. Δηλαδή να μπορέσουμε επιτέλους να δούμε το ποδόσφαιρο και στην γνήσια επιχειρηματική του διάσταση. Διότι όταν το ποδόσφαιρο πηγαίνει καλά, πηγαίνει για όλες τις ομάδες αλλά και για την κοινωνία. Σημαντικές προσωπικότητες του ποδοσφαίρου θα πρέπει να αναλάβουν ενεργό ρόλο για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου. Νομίζω απηχούν μια ευρύτερη συναίνεση και αποδοχή της ελληνικής κοινωνίας. Μπορούν να λειτουργήσουν ως πρότυπα και υποδείγματα για τις νεότερες γενιές. Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο νομίζω ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν στις ποδοσφαιρικές ζυμώσεις που θα υπάρξουν την επόμενη μέρα».