Φουντώνει η μάχη των πλέι οφ

Έξι αγωνιστικές έμειναν για να δούμε ποιες οχτώ ομάδες των δύο ομίλων της Football League θα σχηματίσουν το «μίνι» πρωτάθλημα, ώστε να ξεκαθαρίσει ο προβιβασμός τριών στην Superleague. Με το φετινό σύστημα οι τέσσερις πρώτες του κάθε ομίλου, θα αγωνιστούν στο μίνι πρωτάθλημα με έναν διαφορετικό (από τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας) τρόπο βαθμολόγησης. Οι ομάδες θα ξεκινήσουν με έναν βαθμό για κάθε 5 βαθμούς διαφοράς από τον τελευταίο του ομίλου, αλλά οι πρώτοι της κανονικής διάρκειας (αν τελείωνε σήμερα το πρωτάθλημα, Κέρκυρα και Ολυμπιακός Βόλου δηλαδή) θα “πριμοδοτηθούν” με επιπλέον 3 βαθμούς ως “μπόνους”.

Όταν ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία των 14 αγωνιστικών, οι δύο πρώτοι της τελικής βαθμολογίας θα προβιβαστούν απευθείας στην Σούπερ Λίγκα και ο 3ος θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον 16ο της Σούπερ Λίγκας, με τον νικητή να παίζει του χρόνου στην μεγάλη κατηγορία.

Η Κέρκυρα δείχνει να «καθαρίζει» όχι μόνο την συμμετοχή της στα πλέι οφ, αλλά και την πρώτη θέση του ομίλου. Οι «Φαίακες» μαζί με τον Ολυμπιακό Βόλου του 1ου ομίλου είναι τα απόλυτα αφεντικά των δύο γκρουπ, με τους θεσσαλούς μάλιστα να κάνουν… πάρτι στον Νότο.

Για τις άλλες τρεις θέσεις θα γίνει «σφαγή» αφού υπάρχουν τέσσερις ομάδες που αυτή τη στιγμή φαντάζουν φαβορί, αλλά και άλλες τρεις (Απόλλων, Ζάκυνθος, Τύρναβος) που έχουν ακόμη βαθμολογικές, έστω, ελπίδες.

Στην 2η θέση αυτή τη στιγμή βρίσκεται ο Ηρακλής που εκμεταλλεύτηκε την «γκέλα» της Νίκης Βόλου στην Ζάκυνθο, με τους θεσσαλούς να βρίσκονται 3οι έναν μόλις βαθμό από τον Αιγινιακό που μετρά 6 σερί νίκες και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Στην 5η θέση βρίσκεται η Αναγέννηση Καρδίτσας, που την ερχόμενη αγωνιστική υποδέχεται τον Απόλλωνα και με νίκη θέτει υποψηφιότητα για την 4άδα, παραμένει σε τροχιά πλέι οφ και ταυτόχρονα πιθανότατα πετάει οριστικά εκτός διεκδίκησης τον Απόλλωνα.

Οι Πόντιοι μαζί με τον Εθνικό Γαζώρου την Ζάκυνθο και τον Τύρναβο έχουν μαθηματικές ελπίδες, αλλά στις τελευταίες έξι αγωνιστικές θα πρέπει να γίνουν… θαύματα για να καταφέρουν να μπουν στην πρώτη 4άδα.

Πάντως από τους επίδοξους κυνηγούς των 4 πρώτων θέσεων, ο Απόλλων φαίνεται πως έχει το δυσκολότερο πρόγραμμα. Ακόμη κι αν καταφέρει να φύγει με το «διπλό» από την Καρδίτσα την επόμενη αγωνιστική, έχει να αντιμετωπίσει ακόμη τον φορμαρισμένο Αιγινιακό (22η αγωνιστική), τον Ηρακλή (εκτός έδρας 23η αγωνιστική) και Ζάκυνθο και Εθνικό Γαζώρου που και αυτοί θα παίζουν –πιθανότατα- τα τελευταία τους χαρτιά.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (των διεκδικητών)
1. Κέρκυρα 47
2. Ηρακλής 39
3. Νίκη Βόλου 38
4. Αιγινιακός 37
5. Αν.Καρδίτσας 36
6. Εθν.Γαζώρου 31
7. Απόλλων 1926 29
8. Ζάκυνθος 28
9. Τύρναβος 26

Αναλυτικά το πρόγραμμα των τελευταίων αγωνιστικών

21η αγωνιστική
Βατανιακός – Εθν.Γαζώρου (σήμερα)
Αν.Καρδίτσας – Απόλλων 1926
Αν.Γιαννιτσών – Πιερικός
Αιγινιακός – Κέρκυρα
Ηρακλής – Τύρναβος
Νίκη Βόλου – Καβάλα
Ζάκυνθος – Δόξα Δράμας

22η αγωνιστική
Αν.Γιαννιτσών – Αν.Καρδίτσας
Απόλλων 1926 – Αιγινιακός
Πιερικός – Βατανιακός
Κέρκυρα – Ηρακλής
Εθν.Γαζώρου – Νίκη Βόλου
Τύρναβος – Ζάκυνθος
Δόξα Δράμας – Καβάλα

23η αγωνιστική
Αν.Καρδίτσας – Αιγινιακός
Βατανιακός – Αν.Γιαννιτσών
Ηρακλής – Απόλλων 1926
Νίκη Βόλου – Πιερικός
Ζάκυνθος – Κέρκυρα
Δόξα Δράμας – Εθν.Γαζώρου
Καβάλα – Τύρναβος

24η αγωνιστική
Βατανιακός – Αν.Καρδίτσας
Αιγινιακός – Ηρακλής
Αν.Γιαννιτσών – Νίκη Βόλου
Απόλλων 1926 – Ζάκυνθος
Πιερικός – Δόξα Δράμας
Κέρκυρα – Καβάλα
Τύρναβος – Εθν.Γαζώρου

25η αγωνιστική
Αν.Καρδίτσας – Ηρακλής
Νίκη Βόλου – Βατανιακός
Ζάκυνθος – Αιγινιακός
Δόξα Δράμας – Αν.Γιαννιτσών
Καβάλα – Απόλλων 1926
Τύρναβος – Πιερικός
Εθν.Γαζώρου – Κέρκυρα

26η αγωνιστική
Νίκη Βόλου – Αν.Καρδίτσας
Ηρακλής – Ζάκυνθος
Βατανιακός – Δόξα Δράμας
Αιγινιακός – Καβάλα
Αν.Γιαννιτσών – Τύρναβος
Απόλλων 1926 – Εθν.Γαζώρου
Κέρκυρα – Πιερικός